Anlık Bildirim

Samsung'un yeni fitness takip bilekliği internete sızdırıldı

Bu yıl BioProcessor yongası ile agresif bir şekilde giyilebilir cihaz pazarına odaklanması beklenen Samsung'un, muhtemel ürünlerinden birisi internete sızdırıldı.

Geçen yıl ülkemizde de satışa sunulan Gear S2 akıllı saati ile oldukça beğeni toplayan Samsung, anlaşılan bu tasarım çizgisini yeni nesil giyilebilir cihazlarında da kullanacak. İnternete ilk görselleri sızdırılan yeni bir fitness takip bilekliğinde de, bu açık bir şekilde görülebiliyor. 

SM-R150 adındaki fitness takip bilekliği yuvarlak bir tasarıma sahip ve dönebilir çerçevesi sayesinde menüler arasında hızlı bir gezinti imkanı sunuyor. Cihazın kod adı ise Triathlon. Adından anlaşılacağı üzere, cihaz tamamen fitness değerlerine odaklanıyor. Bu bakımdan Gear S2 gibi akıllı telefon bildirimleri veya çağrı cevaplama gibi özellikler olmayacak. 

Cihaz, Samsung'un yeni Bio-Processor yongasını barındıracak. Mikrokontrolcü, güç yönetim birimi, dijital sinyal işlemcisi ve entegre Flash bellek barındıran yongada; impedans ölçer- BIA, photoplethysmogram (PPG), EKG, galvanik deri algılayıcı - GSR ve deri ısı ölçer şeklinde 5 önemli teknoloji yer alıyor. Bu sayede vücut yağı, iskelet kaslarının durumu, nabız, kalp ritmi, deri sıcaklığı ve stres seviyesi ölçümlenebiliyor. Bu sayede yonga çok az enerji harcıyor. 


Sınıfına göre oldukça çeşitli ölçümler yapabilen Triathlon, ayrıca özel bir aparat yardımıyla göğüs bölgesine de takılabiliyor. Böylece kalp atışları en doğru şekilde ölçülebiliyor. Gear S2 modelinden daha ucuz olacağı tahmin edilen Triathlon, muhtemelen MWC 2016 fuarında, Galaxy S7 serisi ile birlikte tanıtılacak. Son dönemde giyilebilir cihaz pazarında rakiplerinin oldukça gerisinde kalan Samsung, yeni hamlesi ile durumunu biraz daha iyileştirebilir.  
Samsung'un yeni fitness takip bilekliği internete sızdırıldı
 
Samsung'un yeni fitness takip bilekliği internete sızdırıldı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim