Anlık Bildirim

Changan Hunter: Dünyanın ilk uzatılmış menzilli (EREV) pickup'ı

Ülkemizde de var olan uzatılmış menzilli otomobillerde elektrik motoru tekerleklere güç verirken benzinli motor ise bir jeneratör gibi bataryayı şarj ediyor.     
Changan Hunter: Dünyanın ilk uzatılmış menzilli (EREV) pickup'ı Tam Boyutta Gör
Çinli Changan, yeni pickup modeli Hunter'ı satışa sundu. İlk kez geçen yıl Guangzhou Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkan Hunter'ın en dikkat çekici yanı, EREV olarak tanımlanan menzil uzatıcı sisteme sahip olması. 8 farklı donanım seviyesi bulunan aracın fiyatları 19.450 dolardan başlıyor.

Changan Hunter'ın 4x2 versiyonlarında arka aks üzerine yerleştirilmiş 130 kW'lık motor görev yapıyor. 4x4 versiyonlarda ise ön tarafa 70 kW'lık ek bir motor dahil oluyor. Tüm versiyonlarda 31 kWsa'lik lityum demir fosfat batarya görev yapıyor. Bu batarya, Hunter'ın Çin'deki CLTC ölçümlerine göre 180 km saf elektrikli sürüş menzili sunmasını sağlıyor.

Bu menzil birçok kişiye düşük gelebilir. EREV yani uzatılmış menzil özelliği de burada devreye giriyor. Pickup modelde tekerleklere güç vermek yerine jeneratör olarak çalışan 190 beygirlik 2.0 litre benzinli motor bulunuyor. Teknik olarak hibrit olarak da adlandırabileceğimiz model bu sayede tam dolu batarya ve depo ile toplamda 1031 kilometre yol kat edebiliyor.

Changan Hunter: Dünyanın ilk uzatılmış menzilli (EREV) pickup'ı Tam Boyutta Gör
Changan Hunter'ın oldukça şık bir tasarımı var. Öndeki yüksek burun kısmı pickup'a heybetli bir görünüm kazandırmış. Çift kabinli olması da pratik bir kullanım sunuyor. Standart versiyonlarda 1600 mm, uzun aks mesafeli versiyonlarda ise 1850 mm uzunluğunda kasa bulunuyor. Kasada bulunan 3,3 kW'lık güç çıkışı farklı elektronik cihazlara güç vermek açısından kullanışlı bir özellik olarak öne çıkarken, 495 kg'lık çok düşük yük kapasitesi ise Hunter'ın yumuşak karnı olarak karşımıza çıkıyor.

İç mekanda 7,5 inç dijital gösterge ekranı ve 12 inç dokunmatik multimedya ekranı görev yapıyor. Satın alınan versiyona göre hız sabitleyici, navigasyon, viraj aydınlatma, otomatik silecekler, sesli kontrol, deri direksiyon, 40W kablosuz şarj ünitesi, deri koltuklar, 4 veya 6 hoparlörlü ses sistemi ve arka havalandırma menfezleri gibi standart donanımlar da bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim