Anlık Bildirim

Çinliler "dijital savcı" geliştirdi: %97 doğrulukla suçlamalarda bulunabiliyor

Çin, 2016'dan bu yana savcılık çalışmalarında yapay zeka kullanıyor. Doğu Asya ülkesi şimdi de %97 doğrulukla suçlamalarda bulunabilien dünyanın ilk yapay zeka tabanlı dijital savcısını geliştirdi.

Çin'de savcılık görevini yapay zeka devraldı Tam Boyutta Gör

Çinli bilim insanları, adli vakanın sözlü açıklamalarına dayanarak %97 doğrulukla suçlama getirebilen bir yapay zeka (AI) sistemi geliştirdi. Söz konusu teknolojinin Çin Bilimler Akademisi'nin laboratuvarında oluşturulduğu bildiriliyor.

Bilim insanları, buluşlarının savcıların günlük iş yükünü azaltarak daha karmaşık davalara odaklanmalarına yardımcı olacağından eminler. Dijital savcının, Şanghay'daki Pudong Bölgesi Halk Savcılığında zaten test edildiğini belirtelim.

Çin'de savcılık görevini yapay zeka devraldı Tam Boyutta Gör

Yapay zekalı dijital savcı nasıl eğitildi?

Yapay zeka, 2015-2020 yılları arasında kayıtlara geçmiş 17 binden fazla adli vakadan derlenen verilerle eğitildi. Dijital savcı, iddianame metnini hazırlarken sisteminin tanıdığı binlerce karakteristik özelliği göz önünde bulunduruyor.

Aktarılan bilgilere göre yapay zeka Şanghay'daki en yaygın sekiz suçla ilgili kovuşturma yapabiliyor. Listede kredi kartı dolandırıcılığı, kumar, tehlikeli araç kullanma, kasten yaralama, görevi engelleme, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlar var.

Çin'de savcılık görevini yapay zeka devraldı Tam Boyutta Gör

Çin, 5 yıldır savcılık işlerinde yapay zeka kullanıyor

Geliştiricilere göre gelecekte dijital savcı daha nadir görülen suçlamalarla ilgili soruşturma da başlatabilecek. Bu noktada Çin'in savcılık çalışmalarında yapay zeka teknolojisi kullanan dünyadaki ilk ülke olduğunu hatırlatmak gerekir.

Doğu Asya ülkesi, 2016 yılında kanıtları, tutuklama koşullarını değerlendirebilen ve bir suça karışmış şüphelinin toplum için ne kadar tehlikeli olabileceğini belirleyebilen "Sistem 206" adlı bir teknoloji kullanmaya başladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8719 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, savcılık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim