Anlık Bildirim

Japon elektronik parça üreticisi Kaga, Türkiye'de fabrika kuruyor

Japonya merkezli elektronik parça üreticisi Kaga Electronics, Türkiye'de yeni bir fabrika kurarak baskılı devre kartı üretiminin bir kısmını Çin ve Güneydoğu Asya'dan ülkemize taşımaya hazırlanıyor.

Japon elektronik parça üreticisi Kaga, Türkiye'de fabrika kuruyor Tam Boyutta Gör

Tedarik zinciri kesintileri ve deniz taşımacılığındaki zorluklar nedeniyle Asya'daki yüksek ölçekli elektronik üretimi pandemi döneminde büyük sıkıntıya girdi. Bu gerçekle yüzleşen bazı şirketler üretim operasyonlarını Asya'dan uzaklaştırma planı yapıyor.

Kaga Electronics, Türkiye'de yeni bir fabrika kuracak. Japon yarıiletken şirketi baskılı devre kartı üretiminin bir kısmını Çin ve Güneydoğu Asya'dan ülkemize taşımayı planlıyor. Firmanın amacı Türkiye'nin stratejik konumundan yararlanarak Orta Doğu ve Avrupa'dan gelen siparişleri artırmak.

Japon elektronik parça üreticisi Kaga, Türkiye'de fabrika kuruyor Tam Boyutta Gör

Düzce'de fabrikası var

Kaga Electronics'in zaten Türkiye'de klima ve havalandırma sistemleri için bileşen üretimi yapan bir fabrikası var. Ancak Düzce'de faaliyet gösteren bu tesis tam kapasite çalışıyor ve genişleme imkanı yok. Bu nedenle şirket 2022 yılında baskılı devre kartları üretimine odaklanacak yeni bir tesis inşa edecek.

Türkiye'de kurulacak yeni fabrika önümüzdeki yıl devreye girecek ve mevcut tesisle birleştirilecek. Fabrikanın inşası için milyonlarca dolar tahsis edileceği ve yeni siparişler geldikçe üretim kapasitesinin kademeli olarak artırılacağı belirtiliyor.

Kaga zaman içinde Türkiye'de otomotiv parçaları pazarına girmeyi de umuyor. Şirketin Türkiye operasyonlarından elde ettiği satış rakamı 8.7 milyon dolara ulaşmış durumda. Japon üretici bu miktarı üç veya dört yıl içinde üç katına çıkarmayı hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10429 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Kaga Electronics, Türkiye Haberleri ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim