Anlık Bildirim

Çin kripto para madenciliği yasaklarına devam ediyor

Çin'de kripto para madencilerine yönelik yasaklar çoğalıyor. Bir eyalette daha kripto para madenciliği yasaklandı.

Çin kripto para madenciliği yasaklarına devam ediyor Tam Boyutta Gör

Çin’in, Bitcoin madenciliğini kısıtlayan eyaletlerine Qinghai’de katıldı. Çin merkezli kripto para birimi haber kuruluşu 8BTCNews'in eriştiği belgeye göre, madencilerin yeni kripto para projelerini durdurmaları emredildi.

Alınan karara göre mevcut tüm madencilik faaliyetleri hükümet tarafından askıya alınacak. Büyük veri merkezleri gibi görünen izinsiz madencilik çiftlikleri soruşturulacak ve cezalandırılacak.

Aynı şekilde gün içerisinde Xinjiang eyaletindeki bazı madencilere de faaliyetlerini durdurmaları emredildi ve bu gelişmeler Bitcoin hash oranında ciddi bir düşüş yaşanmasına sebep oldu.

Compass Mining’den Thomas Heller, Xinjiang’in kurak mevsimlerde Çin’deki en büyük madencilik yeri olduğunu ve bu yasakların madencilik sektörü için büyük etkisi olacağını tweetledi.

İç Moğolistan Kalkınma Komisyonu, enerji tasarrufu sağlamak amacıyla madenciliğin engellenmesiyle ilgili bir yasa teklifi sunulmuştu. Çin’in 5 yıllık enerji yapılanma planı doğrultusundaki bu teklifte, yüksek enerji tüketimi olan alanların tamamen ortadan kaldırılmasının planlandığı ve Nisan ayı sonuna kadar kripto para madenciliği yapan işletmelerin faaliyetlerinin durdurulmasının da yer aldığı ortaya çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim