Anlık Bildirim

Çinli elektrikli araç markası Ora'ya dolandırıcılık suçlaması: Sebebi 'farklı işlemci'

Araç tanıtımlarında yeni bir Qualcomm işlemci gören müşteriler, satın aldıkları araçlarda 2016 yılında piyasaya sürülen bir Intel işlemci bulunduğunu görünce şaşkınlığa uğradı. 

Çinli elektrikli araç markası Ora'ya dolandırıcılık suçlaması Tam Boyutta Gör

Çinli Great Wall Motors'un elektrikli araç markası Ora, geçtiğimiz yıl Good Cat isimli kompakt modelini tanıtmıştı. Söz konusu modelin Çin'deki müşteri teslimatları başladı ancak araç sahipleri "yanlış işlemci" sorunundan muzdarip.

Çin'deki kaynaklardan gelen bilgiye göre araç sahipleri, teslim edilen araçların beş yıllık Intel işlemciyle donatıldığını fark etmiş. Oysa ki tanıtımlarda sekiz çekirdekli Qualcomm işlemci bulunduğu belirtilmiş. Araç sahipleri, aradaki fark nedeniyle kandırıldıklarını belirterek markaya dava açmayı düşündüklerini dile getirmiş.

Dolandırıcılıkla suçlanan marka, şikayetçi olan müşterilere ücretsiz yazılım güncellemesi ve uygulama aboneliği gibi teklifler sunmuş. Ancak bunlar araçlarının yeni çiplerle donatılmasını, aksi halde ücret iadesi ya da tazminat talep eden müşteriler için haliyle yeterli olmamış.

Araç sahipleri, eski işlemci nedeniyle multimedya sisteminin olması gerektiği gibi çalışmadığını, navigasyon sisteminin güncelleme desteğinin bulunmadığını ve sesli asistanın sık sık arızalandığının altını çiziyor.

Çinli elektrikli araç markası Ora'ya dolandırıcılık suçlaması Tam Boyutta Gör

Ora, söz konusu araçlarda tanıtımlarda yer alan Qualcomm işlemci yerine Intel işlemci bulunduğunu kabul etmiş ve "Tanıtım içeriğinin neden olduğu için Ora Good Cat sahiplerine derin özürlerimizi iletmek istiyoruz" açıklamasında bulunmuş. Açıklamanın devamında ise Intel çiplerini değiştirmenin zor olabileceği ve üretim kısıtlamaları nedeniyle yeni Good Cat modellerinin de Qualcomm çipine sahip olacağının garanti edilemediği ifade edilmiş.

Olayın peşini bırakmayan müşteriler bir hukuk bürosuyla görüşmüş ve dava açmaya hazırlanıyor. Hukuk bürosunun konuyla ilgili yorumu ise şöyle:

"Bu tipik bir tüketici dolandırıcılığı vakası. Araç konfigürasyon dosyalarında, araçta bir Qualcomm işlemcinin bulunduğu açıkça yazılıydı. Ancak, teslimatlar yapıldıktan sonra araç sahipleri, araçların ilan edilenle uyumlu olmadığını keşfetti. Akıllı bir arabada kilit bir konfigürasyon olan çip türünün reklamı, tüketicilerin satın alma kararlarını doğrudan etkiledi."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim