Anlık Bildirim

Çinli elektrikli otomobil Baojun Yunduo'nun tasarımı ortaya çıktı

Çin'in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın internet sitesinde bu kez Baojun imzalı bir elektrikli hatchback ile ilgili bilgiler ortaya çıktı. İşte yeni modelin bilinen özellikleri:

Çinli elektrikli otomobil Baojun Yunduo'nun tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Bilmeyenler için Baojun, Çin'de General Motors-SAIC-Wuling iştiraki tarafından yönetilen bir marka. Bugün ortaya çıkan modelin adı da daha önce Baojun EQ100 olarak biliniyordu ancak bakanlığın belgelerinde Baojun Yunduo olarak anılıyor.

BYD Dolphin ve GAC Aion Y gibi modellerle rekabet edecek olan Baojun Yunduo, özellikle ön tarafta ilginç bir tasarıma sahip. Çift katmanlı yapının bulunduğu alanda bölünmüş farlar karşımıza çıkıyor. A sütunları da fazlasıyla yatık bir biçimde tasarlanmış. Yan tarafta beş kollu jant tasarımı ve gizli kapı kollarıyla dikkat çeken modelin arkasında da boydan boya uzanan ince stop lambaları göze çarpıyor.

Çinli elektrikli otomobil Baojun Yunduo'nun tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Teknik detaylara göz attığımızda otomobilin 100 kW azami güç üreten bir elektrik motoruyla donatıldığını görmekteyiz. Aracın son hızı 150 km/s ile sınırlandırılmış. 4295 mm uzunluğa, 1850 mm genişliğe ve 1652 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi de 2700 mm. Jant seçenekleri de versiyona göre 17 veya 18 inç olarak satın alınabiliyor.

Baojun Yunduo'da Liuzhou Huating New Energy Technology tarafından üretilen LFP (lityum-demir-fosfat) batarya kullanılıyor. Ancak batarya kapasitesi ve menzil henüz belli değil. Otomobilin ağırlığı batarya ile birlikte 1495 kg olarak açıklandı. Bu model de diğer Baojun modelleri gibi DJI imzalı gelişmiş sürüş asistan teknolojileriyle donatılacak.

Çinli elektrikli otomobil Baojun Yunduo'nun tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Baojun Yunduo ile ilgili detaylar şimdilik bu kadar. Bakanlığın internet sitesinde yer aldığına göre resmi tanıtımı da yakındır. Fiyat henüz belli değil ancak yerel medyaya göre 100.000 Yuan (282 bin TL) civarında olması bekleniyor. Gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim