Anlık Bildirim

Çinli marka, 1300 km'ye kadar yol kat edebilen hibrit modelini tanıttı

1.5 litre benzinli ve ön aksa entegre bir elektrik motorundan oluşan PHEV (şarj edilebilir hibrit) sisteme sahip olan Qiyuan A05 isimli model, %100 elektrikli otomobil stili tasarımıyla dikkat çekiyor
Çinli marka, 1300 km yol kat edebilen hibrit modelini tanıttı Tam Boyutta Gör
Çinli üreticiler şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve %100 elektrikli otomobil pazarını domine etmeye devam ediyor. Changan, Qiyuan markası altında A05 isimli yeni modelini tanıttı. Şarj edilebilir hibrit sisteme sahip olan sedan model, 1300 km'ye kadar menzil sunuyor.

Siyah, kırmızı ve gri olmak üzere üç farklı gövde rengiyle tercih edilebilen Qiyuan A05; 4785 mm uzunluğa, 1840 mm genişliğe, 1460 mm yüksekliğe ve 2765 mm aks mesafesine sahip. Yandan bakıldığında coupe stili gövde tipiyle dikkat çeken modelin gizli kapı kolları ve çok kollu tasarıma sahip jantları da dinamik ve sportif görünümü destekliyor.

Qiyuan A05, %100 elektrikli bir otomobil olmasa da önde geleneksel bir panjura sahip olmaması nedeniyle kolaylıkla bir elektrikli otomobil sanılabilir. Büyük bir panjur yerine, çıkıntılı burun kısmının hemen altında yatay bir hava girişine yer verilmiş. Ayrıca, tamponun alt kısmındaki geniş merkez hava girişinin kenarlarında bulunan dikey süslemeler de oldukça şık bir görünüm sunuyor.

Arka tarafta, 14 dahili LED ışığından oluşan yüzgeç stili fren lambası hemen göze çarpıyor. Alt tarafta ise adeta bir spoyler gibi görünen çıkıntılı uç kısım, öndeki aydınlatmalarla uyum sağlayan ince stoplar ve tampon kenarlarındaki dikey reflektörler dikkat çekiyor.

Çinli marka, 1300 km yol kat edebilen hibrit modelini tanıttı Tam Boyutta Gör
Çift renk şemasıyla dekore edilmiş iç mekanda pek çok alan yumuşak malzemelerle kaplanmış ve yer yer ahşap kaplamalara yer verilmiş. Sürücünün hemen önünde iki kollu, üstten ve alttan basık bir direksiyon simidi yer alıyor. Arkada ise 10.25 inçlik dijital gösterge paneli mevcut. Ortada 13.2 inçlik dikey multimedya ekranı büyük bir alanı işgal ediyor. MT8666 yonga setinden güç alan bu sistem, iFlytek Feiyu OS 4.0 işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Şarj edilebilir hibrit modelde 1.5 litre benzinli motor ile bir elektrik motoru görev yapıyor. Benzinli motor tek başına 110 hp güç üretiyor. Elektrik motoru tarafında ise iki farklı seçenek sunuluyor. Böylece toplam güç ve tork, 188 hp/330 Nm ve 210 hp/330 Nm olarak değişiklik gösteriyor. 0-100 km/s hızlanmasını 6.8 saniyede tamamlayan modelde 9.07 kWsa'lik üçlü lityum veya 18.99 kWsa'lik lityum-demir-fosfat batarya paketi opsiyonları mevcut.

Bataryalar, Çin'deki CLTC normuna göre sırasıyla 70 km ve 145 km saf elektrikli sürüş menzili sunuyor. Dolu yakıt deposu ve batarya ile kat edilebilen toplam mesafe ise 1225 km ve 1300 km olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu modelin Çin'deki fiyatı 89.900 Yuan'dan (350 bin TL) başlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim