Anlık Bildirim

Çinlilerin iPhone 15 kutusundaki gizli filigranların sahtesini yapması bir hafta sürdü

Apple tüketicilerin sahte ürün almasını önlemek için iPhone 15 kutularına sadece ultraviyole ışık altında görülebilen filigran ve QR kod eklemişti. Çinliler bu güvenlik mekanizmasını da kopyaladı.
Çinliler iPhone15 kutusundaki gizli filigranların sahtesini yaptı Tam Boyutta Gör
Apple ürünleri büyük rağbet gördüğü için başta iPhone olmak üzere pek çok cihazın sahtesi piyasaya sürülüyor. Şirket bu yıl iPhone 15 ile birlikte telefonun orijinalliğini kanıtlamak ve insanların resmi kanallar dışında bir iPhone satın alırken dolandırılma riskini azaltmak için ürün kutusuna yeni bir güvenlik mekanizması ekledi.

Kısa süre önce satışa sunulan iPhone 15 ve iPhone 15 Pro kutularında yalnızca ultraviyole (morötesi) ışık altında görülebilen filigran ve QR kod yer alıyor. Böylelikle müşteriler satın alacakları cihazın orijinal olup olmadığını anlayabiliyorlar. Aslında anlayabiliyorlar(dı) demek daha doğru olabilir zira Çinliler bunun da sahtesini yapmayı öğrendi.

Çinliler iPhone15 kutusundaki gizli filigranların sahtesini yaptı Tam Boyutta Gör

Hemen kopyaladılar

Çindeki merdiven altı imalathaneler iPhone 15 kutuları için yeni güvenlik mekanizmasına sahip sahte etiketler üretmeye başladı bile. Yayınlanan görüntüler orijian ambalajda bulunan yırtılabilir mühürlerin başarılı bir şekilde kopyalandığını gösteriyor.

Çinliler iPhone15 kutusundaki gizli filigranların sahtesini yaptı Tam Boyutta Gör
Söz konusu etiketlerde model adı ve Data Matrix kodunu içeren gizli bir filigran mevcut. Dolandırıcıların bu etiketlerin sahtesini yapması sadece bir hafta sürdü. Dolayısı ile artık tüketicilerin resmi kanallar dışında iPhone 15 satın alırken daha dikkatli olması ve ürünün sahte olup olmadığını anlamak için iyi bir şekilde gözden geçirmesi gerekecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim