Anlık Bildirim

Coldplay'den CO2 emisyonu azaltma girişimi

Coldplay grubu, tüm dünyada yaşanan iklim krizine dikkat çekmek için 2022 yılı için planlanan dünya turunu olabildiğince çevre dostu bir şekilde yapacağını açıkladı.

Coldplay'den çevre dostu dünya turu

Coldplay grubu 2016-17 dünya turuna kıyasla CO2 emisyonlarını %50 azaltma ve sahne şovlarını günlendirmek için neredeyse tamamen yenilenebilir enerji kullanma sözü verdi. 

Coldplay turlarının ve gösterilerinin çevresel etkisini azaltmak için bir dizi girişimde bulanacağını duyurdu. Bunlardan birisi gösterinin olacağı açık hava stadyumlarına "kinetik zemin" kurmak. Böylece gösteri öncesinde stadyuma gelen insanların yarattığı enerji ile gösteride kullanılacak olan enerji karşılanabilecek. Coldplay'in açıklamasına göre, pil ve şebeke de yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak. Ayrıca sahnenin kendisi de bambu ve geri dönüştürülmüş çelik gibi yeniden kullanılabilir ve sürdürülebilir malzemelerden inşa edilecek. 

Coldplay'den çevre dostu dünya turu Tam Boyutta Gör

Öte yandan turun güzergahı, uçuşları en aza indirecek şekilde tasarlandı ve grup daha sürdürülebilir hava yakıtı için ek ücret ödeyeceğini de söyledi. Dahası düşük karbonlu seyahat etmiş olan Coldplay hayranları da belli mekanlardan indirim kazanacak. Bunu kanıtlamak için de hayranların bir uygulama kullanması gerekiyor. Bunların yanında Coldplay, satılan her bilet için en az bir ağaç dikeceğini de belirtiyor. 

Coldplay şovlarının önemli bir parçası olan ve hayranlar tarafından takılan ışıklı bileklikler de gübrelenebilir malzemelerden yapılacak. Kullanılan konfetiler de biyolojik olarak doğada çözülebilir olacak ve tek kullanımlık plastik su şişelerinin satışı da engellenecek. 

"Öğrendiklerimizi paylaşmaya kararlıyız"

Son olarak grup şunları söylüyor: "Gezegen bir iklim kriziyle karşı karşıya. Bu nedenle bu turu mümkün olduğunda sürdürülebilir kılmak ve daha da önemlisi, turun bir şeyleri ileri götürme potasiyelinden yararlanmak için son iki yılı çevre uzmanlarına danışarak geçirdik. Her şeyi doğru yapmayacağız ancak elimizden gelen her şeyi yapmaya ve öğrendiklerimizi paylaşmaya kararlıyız."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim