Anlık Bildirim

Intel, Core i9-12900KS ile 3D V-cache teknolojisine rakip oluyor

Intel, tüm Alder Lake işlemciler arasından seçilen silicon lottery çipler ile en üst düzeyde performans sergileyen yeni bir işlemci serisi için hazırlanıyor.         

Core i9-12900KS ile 3D V-cache teknolojisine rakip oluyor Tam Boyutta Gör

Intel Core i9-12900KS adlı işlemcinin şu anda yönetim kurulu ortakları tarafından test edildiğine dair iddialar gün geçtikçe artıyor. Pre-binned adı verilen bu seride işlemciler önceden test edilerek tüm çekirdeklerin en üst düzeyde sorunsuz bir biçimde performans göstermeleri bekleniyor. Testi geçmeyi başaran çiplerin tüm çekirdeklerine ait boost frekanslarının 5.2 Ghz olması hedefleniyor.. Bu da 12900K'dan 200Mhz daha hızlı olduğu anlamına geliyor.

Intel, Core i9-9900KS'den bu yana bir KS varyantı yayınlamadı. Intel'in Core i9-10900KS modelini piyasaya sürebileceğine dair sızıntılar vardı ancak, bu iddialar hızla çürütüldü. 11. Nesil Core serisinin de bir KS varyantına sahip olmadığı belirtmekte fayda var.

Yeni nesilde rekabet kaldığı yerden devam ediyor

Core i9-12900KS ile 3D V-cache teknolojisine rakip oluyor

AMD'nin, Zen3 mikro mimarisine dayalı 3D V-Cache ile Ryzen işlemcileri, çarpan kilidi olmayan ve önceden test edilmiş Alder Lake-S serisine rakip olmaya hazırlanıyor. AMD'nin, daha büyük L3 önbelleği sayesinde %15 daha yüksek oyun performansı vaat ettiğini hatırlatalım. AMD'ye 2 farklı mimariden sonra yetişebilen Intel için Zen4'te göz önüne alındığında, durumların pek te iç açıcı olmadığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Rekabetin, teknolojiyi ileriye taşıdığı gibi kullanıcılara da fiyat olarak olumlu yönde etkilemesini umuyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim