Anlık Bildirim

Coronavirüs salgını sebebiyle 75.000 kişinin enfekte olduğu düşünülüyor

Coronavirüs salgını sebebiyle yaklaşık 75.000 kişinin enfekte olduğu düşünülüyor. Tahminler doğruysa virüsün mortalite oranının önceki verilere göre oldukça düşük (%1'in altında) olacağı belirtiliyor.

Coronavirüs salgını sebebiyle 75.000 kişinin enfekte olduğu düşünülüyor Tam Boyutta Gör

Yeni yapılan bir araştırmanın tahminlerine göre Çin'de yayılan coronavirüs salgını sebebiyle yaklaşık 75.000 kişinin ( resmi olarak onaylanan vaka sayısının 10 katı ) enfekte olduğu düşünülüyor. University of Hong Kong kurumunda araştırmacı Gabriel Leung ve ekibi 25 Ocak 2020 tarihi itibariyle Wuhan'da 75.815 kişinin coronavirüs ile enfekte olduğunu düşündüklerini açıkladı.

31 Ocak 2020 tarihinde Çin hükümeti resmi olarak onaylanan vakaların 9.700'e, ölümlerin ise 213'e ulaştığını açıklamıştı. 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan şehrini de bünyesinde barındıran Hubei eyaletinde onaylanan vaka sayısı 6.000'i ölüm sayısı ise 200'ü aştı.

Dünya Sağlık Örgütü uluslararası acil durum ilan etmişti

Coronavirüs salgını sebebiyle 75.000 kişinin enfekte olduğu düşünülüyor Tam Boyutta Gör

Perşembe günü Dünya Sağlık Örgütü coronavirüs salgını için uluslararası acil durum ilan etmişti.

Leung, 2019-nCoV etkenine ait salgına yaptığı yönelik açıklamalarda kendi tahminleri ile resmi rakamların arasındaki belirgin tutarsızlığın birkaç durumdan kaynaklanabileceğini belirtti.

Leung'a göre enfeksiyonun latent evresi ile semptomların başlangıcı arasındaki gecikmeler, enfekte kişilerin tedavilerinin gecikmesi ve vakaların laboratuvar sonuçları ile doğrulanması vakaların kayıtlarının yapılmasını ve raporlanmasını geciktiren etmenler arasında yer alıyor.

Araştırma ekibinin yaptığı modellemeler; virüse yakalanan her bir bireyin virüsü ortalama olarak 2 ila 3 kişiye bulaştırabileceğini ve salgının neden olduğu vakaların her 6.4 günde bir iki katına çıktığı sonucuna vardı.

Araştırmacılar Çin'e kısa sürede ulaşım sağlanan denizaşırı bölgelerin potansiyel salgın üsleri konumuna gelebileceğini belirtiyor. Ayrıca ekibin yaptığı tahminler doğruysa 2019-nCoV etkeninin mortalite oranlarının önceki verilere göre oldukça düşük olduğu, etkenin ölüm oranının %1'in altında olduğu sonucuna ulaşılmakla birlikte virüs her ne kadar düşük mortalite oranına sahip olsa da virüsün geniş alanlara yayılması sonucunda çok sayıda ölüme neden olabileceği gerçeği değişmiyor.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre mevsimsel gripler yılda 290.000 ila 650.000 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

Dünya coronavirüs salgın haritasına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim