Anlık Bildirim

Covid-19 hakkında Türkiye'de kaç tweet atıldığı açıklandı

Twitter, pandeminin başlangıcından beri Türkiye'de atılan tweet sayısını, en çok etkileşim alan tweet'i ve en çok kullanılan hashtag'leri açıkladı.

Covid-19 hakkında Türkiye'de kaç tweet atıldığı açıklandı Tam Boyutta Gör

Twitter, Covid-19 pandemisinin başlangıcından günümüze kadarki süreçte atılan tweetler hakkında istatistikleri açıladı. Covid-19’un başlangıcından beri bilgi paylaşımı açısından Twitter, en yaygın kullanılan platform oldu. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere devlet yetkilileri, halkı biliçlendirmeye yönelik duyurularını Twitter’dan paylaştı.

Twitter’dan açıklanan verilere göre Ocak 2020'den bu yana Covid-19 hakkında 23 milyondan fazla tweet atıldı. Türkiye'de en çok paylaşılan COVID hashtag'i #evdekal olurken, onu #evdehayatvar ve #HayatEveSığar takip etti. Bu üç hastag’e 1,2 milyonu aşkın tweet atıldı.

En çok etkileşim alan tweet ise Fatih Terim’in Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurduğu tweet’ti.

Covid-19 hakkında yanlış bilgiler içeren dünya genelinde 22.400 tweet'i kaldırdı. Covid-19 hakkında spam içerikli ve manipülatif davranışlar nedeniyle 11.5 milyon hesabı kısıtladı. Covid-19 için özel bir sayfa hazırladı. Bu sayfada devlet yetkililerinin ve WHO gibi sağlık kuruluşlarının resmi açıklamalarına yer veriliyor.

Türkiye’de Pandeminin Başından Beri En Çok Kullanılan Emojiler:

Covid-19 hakkında Türkiye'de kaç tweet atıldığı açıklandı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim