Anlık Bildirim

Covid-19'da yeni semptomlar ortaya çıktı

Geçtiğimiz aylarda Covid-19 vaka sayılarının rekor kırdığı Hindistan'da koronavirüsün yeni semptomları görüldü. Bu yeni semptomlar fazlasıyla öldürücü olabiliyor.

Covid-19 yeni semptomları hakkında bilgiler Tam Boyutta Gör

Yakın zamanda koronavirüs vaka sayılarının astronomik bir ölçüde arttığı Hindistan'da şimdi de pozitif vakalarda yeni bir semptom türü görülmeye başlandı. Hatırlarsak dünya çapında şu an büyük bir endişeye sebep olan ve yüksek vaka artışının meydana gelmesinin nedeni olan Delta varyantı da ilk kez Hindistan'da görülmüştü. 

Bunlarla birlikte Covid-19 ile beraber gelen kara mantar hastalığı da çok fazla kayba neden oluyor. Son yapılan açıklamalara göre de kara mantar vaka sayısı 40 binleri geçti. Öte yandan bu yeni semptomlar Covid-19 pozitif olan hastalarda karın ağrısı, dışkına kanama şeklinde gerçekleşiyor. Hastaneye bu şikayetle gelen insanlar teşhisten yaklaşık 20-30 gün civarında bu semptomları görüyorlar.

Tehlikeli olan bir diğer şey ise buradaki ölümler ağır rektal kanamanın yanında şiddetli göğüs ağrısıyla geliyor. Delhi'deki araştırmacılar bu kanamaya sebep olanın pozitif çıkan hastalarda oluşan Sitomegalovirüs adı verilen virüsle ilişkili olduğunu düşünüyor. Dr. Anil Arora konuyla ilgili açıklamasında Sitomegalovirüs'ün hastalarda asemptomatik biçimde var olduğunu ve bunun kişinin bağışıklığı tehlikeye girdiğinde ortaya çıktığından bahsediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12852 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
covid19, hindistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim