Anlık Bildirim

Elon Musk, Cybertruck'ta kapı kolları olmayacağını söyledi

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter'da Cybertruck'ta kapı kolları olmayacağını yazdı. Ancak prototip lansmanında kapı kolları bulunuyordu. Peki kolların şimdi kaldırılmasının sebebi ne olabilir?

Cybertruck'ın kapı kolları olmayacak mı? Elon Musk açıkladı Tam Boyutta Gör

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter'a Cybertruck'ta hiç kapı kolu olmayacağını ve arabanın kişiyi tanıyıp, kapıyı ona açacağını yazdı. Bu anlamda görünen o ki, Cybertruck prototipinin lansman etkinliğindeki kapı kolları artık olmayacak. Yani muhtemelen kapı kolunun olduğu yer tamamen düzleşerek araç daha fütürist bir görünüm kazanacak. 

Cybertruck'ın kapı kolları olmayacak mı? Elon Musk açıkladı Tam Boyutta Gör

Model XTesla'nın şu anki serisinde otomatik ön kapılarla donatılmış tek araba. Araç sahibi veya sürücü, anahtarlık ya da eşleştirilmiş bir cep telefonu ile Model X'e yaklaştığında araç otomatik olarak sürücü tarafındaki kapıyı açıyor. Kapı tamamen açılınca da sürücünün kapı koluna dokunmasına bile gerek kalmıyor. Kapının kapanması için ise sürücünün birkaç saniye fren pedalına basması yeterli oluyor. 

Ancak bu özelliğe rağmen yine de Model X'in kapı kolları var. Öte yandan bu aracın kapılarını manuel ve dokunmatik ekran kontrolleri kullanarak açmanın da birçok yolu bulunuyor. Bu anlamda Cybertruck'taki kapıların temassız açılacak olması yeni bir şey değil. Burada yeni olan, özelliklerin eklenmesiyle beraber eski alışkanlıklarımızı hatırlatan parçaların ortadan kaldırılması. Yani alıcılara kapı otomatik açılıyorsa, kapı koluna zaten gerek yok deniyor bir anlamda. Bu mantıkla ilerleyen modellerde direksiyon da bulunmayabilir. Araba kendisi sorunsuz gidebiliyorsa neden direksiyona ihtiyaç duyulsun ki? 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim