Anlık Bildirim

Estonya kendi dijital parasını çıkarıyor: Estcoin

Estonya Cumhuriyeti kendi resmi kripto parasını çıkarmak için çalışmalara başladı. Girişime katkıda bulunanlar arsında Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin de var.
Estonya, Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'in yardımıyla kendi sanal para birimini çıkarmak istiyor. Estcoin olarak adlandırılan dijital para, hükümet destekli kripto para halka arzı (ICO) aracılığıyla gerçeğe dönüşebilir. Küçük bir Kuzey Avrupa ülkesi olan Estonya'nın dijital inovasyona hiç de yabancı olmadığını belirtelim.
Hükümetin kurduğu e-vatandaşlık (e-residency) programı ile Estonya vatandaşı olmadan ülkede şirket kurup yönetebildiği gibi imza yetkisi de kullanılabiliyor. Ayrıca devlet tarafından verilen dijital güvenlik sertifikasını kullanarak internet üzerinden vergi ödemek de mümkün. Yani tüm bu saydıklarımızı Estonya'ya ayak basılmadan yapılabiliyor.
Estonya e-Residency Direktörü Kaspar Korjus girişimin "sınırsız dijital ulus" yaratmakla ilgili olduğunu söylüyor. Korjus Pazartesi günü yayınladığı blog yazısında bu deneyimin Estonya'ya ulusal dijital para birimi sunmayı düşünen diğer ülkeler üzerinde bir avantaj sağlayabileceğini ifade etti. Kendisi ayrıca Estcoin'in değerinin belirlenmesi için çalışmaların başladığını da belirtmiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5415 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), ethereum ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim