Anlık Bildirim

Teknoloji dünyasının 5 büyük şirketi yapay zeka alanında güçlerini birleştirdi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google, Facebook, Amazon, Microsoft ve IBM yapay zekanın insanlara ve toplama faydası için tarihi bir ortaklığa imza attılar.
Kendi bünyelerinde farklı projelerle yapay zeka (Artificial Intelligence) alanında önemli çalışmalara imza atan teknoloji dünyasının en önemli ve büyük şirketleri, sürpriz bir hamleyle bu alanda güçlerini birleştirme kararı aldılar.
Açıklamaya göre bir araya gelen Facebook, Microsoft, Google, IBM ve Amazon, "Yapay Zekanın İnsanlara ve Topluma Faydası İçin İşbirliği" (Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society) adı verilen ortaklıkla makine öğrenimi ve yapay zekanın geleceğine ışık tutacaklar.

Apple ve Tesla ortaklığa katılmadılar 

2014 yılında gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan -SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından- Elon Musk, yapay zekanın gelecekte insanların ve diğer canlıların yaşamını tehlikeye atabilecek potansiyel tehdit unsuru olduğundan bahsetmişti. "Partnership on AI" oluşumu ise aslında yapay zekadan korkulmaması gerektiğine, önemli sorunların çözülmesini sağlayarak gelecekte insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve işleyişin daha sağlıklı yürütülmesini sağlayacak bir teknoloji olmasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirecek.
Devletlerle herhangi bir bağlantısı bulunmayacak ortaklıkta finans, araştırma ve yeni teknolojilerin üretilmesi konusunda desteğin ilgili şirketler üstlenecek. Teknoloji dünyasının diğer önemli isimleri Apple (Siri) ve Tesla (OpenAI) ortaklıkta yer almayacaklar ancak Microsoft yöneticisi Eric Horvitz’in açıklamasına göre Apple ile görüşmelerin sürdürüldüğünü, aralarına katılması için davette bulunduklarını dile getiriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4633 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim