Anlık Bildirim

Ulusal Şebeke Sistemi çöktü, üç kentte elektrikler gitti [Güncellendi]

Bugün öğleden sonra Ulusal Şebeke Sistemi’nde meydana gelen arıza ile üç ilde saatler süren elektrik kesintileri yaşandı. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan açıklama geldi.
Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlı hava ve fırtına yüzünden elektrik iletim hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle üç kent karanlığa gömüldü. Öyle ki bakanlıktan yapılan açıklamada İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’de saat 14:20'den itibaren elektrik kesintilerinin yaşanmaya başlandığı duyuruldu.
İstanbul’da Avrupa Yakası’na elektrik dağıtımını sağlayan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ paylaştığı bilgilendirme yazısında hava şartları yüzünden ulusal elektrik şebekesinden yeterli elektriğin alınamadığını duyurdu. Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bakırköy, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi,Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Bahçelievler’in etkilendiği kesintiler için kaynakların seferber ediliği dile getirildi.
Diğer taraftan Anadolu Yakası’na elektrik dağıtım hizmeti sağlayan AYEDAŞ ise saat 15:15 itibariyle Ulusal Şebeke Sistemi kaynaklı elektrik kesintilerinin yaşandığını ve çalışmalara vakit kaybetmeden başlandığını açıkladı. Akşam saat 18:00 itibariyle kademeli olarak verilmeye başlanan elektrik bağlantısı bazı bölgelerde ise halen yok.

GÜNCELLEME:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada vatandaşların kesintiden en az şekilde etkilenmeleri için organize sanayi bölgelerine, demir çelik fabrikalarına ve çimento fabrikalarına enerji verilmediği bildirildi. Açıklamada ayrıca saat 21:50 itibariyle İstanbul'un tamamına elektrik verildiği bilgisi yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17601 kez okundu.
51 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrik, istanbul ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim