Anlık Bildirim

Günlük 316 bin dolar değerinde dijital Yuan kullanılıyor

Çin’in bir nevi dayatma usulü vatandaşlarına sunduğu dijital Yuan kullanımı her geçen gün artıyor. Günlük ticaret hacmi 300 bin doları geçmiş durumda. Kümülatif ise 20 milyar dolara gidiyor. 

Dijital Yuan Tam Boyutta Gör

ABD ile Çin arasında yeni bir tartışma konusu olan dijital Yuan para birimi yükselişini sürdürüyor. Olimpiyat oyunlarında para birimi yaygınlaşma için önemli bir fırsat yakaladı.

Dijital Yuan rekor kırıyor

Kış olimpiyat oyunlarında dijital Yuan için Çin yoğun bir reklam kampanyasına girişti. Başta sporcular olmak üzere izlemeye gelen yabancı izleyicilere kadar herkese ulaşmaya çalıştı.

Hazırlanan raporlara göre olimpiyat oyunlarında günlük 300 bin dolar civarında dijital Yuan kullanıldı. Yabancılar harcamalarda fiziksel Yuan kartları kullanırken vatandaşlar da uygulamaları tercih etti.

Normalde günlük olarak 316 bin dolar üzerinde dijital Yuan hacmi mevcuttu. Oyunlar bu anlamda katkı yapmış oldu. Kasım ayında toplam dijital Yuan işlem hacmi 13 milyar dolara ulaşmıştı. Bu yıl rakamın katlanarak artması bekleniyor.

Ülkede kripto paralara olan ilgiyi fark eden Çin hızlı bir şekilde dijital Yuanı geliştirdi ve kripto para ticaretini tamamen yasaklayarak her şeyi kontrol altına aldı. Sektörde büyük bir kısmı oluşturan kripto para madencileri de milyonlarca dolar zarara girerek ekipmanları ABD’ye transfer etmek zorunda kaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim