Anlık Bildirim

Dimensity 2000 yonga seti 4nm süreci ile gelebilir

MediaTek Dimensity 2000 yonga seti 4nm süreci ile TSMC tarafından üretilecek ve ARM v9 mimarisi sayesinde amiral gemisi seviyesinde sıkı bir rekabete girişecek.

Dimensity 2000 geliyor

Mobil yonga dünyasında liderliği ele geçiren Tayvanlı MediaTek vites yükseltiyor. Yonga dünyasında ilk 4nm sürecindeki ürün MediaTek tarafından piyasaya sürülebilir. İddialar güçleniyor. 

Dimensity 2000 neler sunacak?

Yıl bitmeden Qualcomm’un 4nm sürecindeki Samsung tarafından dökülen Snapdragon 895 yonga setini piyasaya sürmesi bekleniyor. Apple ise A15 Bionic yonga setini 5nm sürecinde tasarlıyor. MediaTek erken hamle yaparsa 4nm sürecine ilk girebilir. 

Firmanın TSMC ile 4nm bantlarını kiralamak için konuştuğu daha önce gündeme gelmişti. Dimensity 2000 bu yapıya en uygun yonga seti konumunda. MediaTek’in ARM v9 mimarisi ile gerçek bir amiral gemisi mücadelesine gireceği tahmin ediliyor. 

Cortex-A710 ve Cortex-A510 çekirdeklerinin yanında MediaTek bu kez Cortex-X2 çekirdekleri ile işi ciddileştiriyor. Daha önce Helio X serisi ile tepe seviye bir hamle yapmış ancak hayal kırıklığına uğramıştı. Bu kez Snapdragon 895 ve Exynos 2200 ile rekabet edecek bir adım atıyor. 

Dimensity 2000 piyasada nasıl bir etki yapacak merak konusu. MediaTek eskiden beri Android güncellemeleri ile ilgili problemleri nedeniyle eleştiriliyor ancak uygun fiyat etiketleri nedeniyle görmezden geliniyordu. Amiral gemisi tarafında güncelleme desteği çok önemli olduğu için bu cephede bir gelişme olacak mı merak konusu. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim