Anlık Bildirim

Drone saldırılarına karşı üretilen Fedai'nin ilk uçuşu yakında

İnsansız hava araçlarına karşı geliştirilen Drone Avcısı Fedai Mühimmat Sistemi'nin gerçek dronlara karşı ilk gösteriminin yakında gerçekleştirileceği açıklandı.

Drone avcısı Fedai savunma sisteminin ilk gösterisi yakında Tam Boyutta Gör

Saldırı amaçlı kullanılan ve insansız hava araçlarını etkisiz hale getirebilecek olan Fedai'nin ilk uçuşları için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Drone avcısı Fedai Mühimmat Sistemi'nin gerçek dronlara karşı olacak olan ilk gösterisinin bu ay içerisinde olması planlanıyor. 

Transvaro İcra Kurulu Üyesi Güray Ali Canlı'nın yaptığı açıklamaya göre, Fedai ilk etapta kamikaze İHA ve/veya drone saldırılarını durdurmak için geliştirilen bir koruma sistemi olarak tasarlandı. Öte yandan ilerleyen zamanlarda bu aracın kendisinin de silahlandırılabileceği bilgisi verildi. İnsansız hava sistemlerinin son yıllardaki gelişiminin hızlı olduğunu belirten Canlı'ya göre, bu tarz hava sistemlerinin saldırılarına karşı savunma için geliştirmeler yapmak da bir o kadar önemli. 

Canlı'nın işaret ettiği gibi, geçtiğimiz yıl gerçekleşen Suudi Arabistan'daki petrol rafinelerine yapılan hava saldırıları bu tarz insansız sistemlerin ne kadar tehlikeli olabileceğinin en iyi göstergesi. Bu saldırılara karşı dünyada birçok etkili savunma sisteminin geliştirildiğini aktaran Canlı, ihracat izni ve tasarımlardaki patentlerden ötürü bu teknolojileri tedarik etme bedelinin çok yüksek olduğunu söylüyor.

Tamamen yerli üretim

Bu anlamda Canlı, yerli bir savunma sistemi üretmenin elzem olduğunu düşündüklerine dikkat çekiyor. Canlı'nın aktardığına göre Fedai, en küçük vidasına kadar Türk mühendisler ve firmaların çalışmalarıyla üretildi. Öte yandan şu an kalıpları, modelleri, hesaplamaları, optik aracısı biten Fedai'nin son dokunuşları yapılıyor. Canlı'nın aktardığına göre, şimdiden birkaç deneme yapılmış ve Fedai bu ay sonu itibariyle de Savunma Sanayii Başkanlığı mensuplarına gösterilecek halde olacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim