Anlık Bildirim

DSÖ, Avrupa’daki Covid dalgasının “endişe verici” olduğunu açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü’nün bugün yaptığı açıklamalarda, Avrupa’daki aşılama oranındaki düşüş sebebiyle artan Covid vakalarının oldukça endişe verici olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bugün önemli açıklamalar yapıldı. DSÖ, Covid-19 bulaşma oranının artmasının ve aşılama oranlarındaki düşüşünderinden endişe verici” olduğunu açıkladı ve aşılamanın hızlandırılması çağrısında bulundu.

DSÖ, Avrupa’daki vakaların “endişe verici” olduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

DSÖ Avrupa bölge direktörü Dr.Hans Kluge’nin gazetecilere verdiği demeçte, 14 günlük vakalarda %10’luk bir artış olduğu ifade edildi: “Bu yüksek bulaşma oranı, özellikle aşılanma oranının az olduğu bazı ülkelerde oldukça ‘endişe’ verici.”

1 Aralık’a kadar 236.000 kişi daha hayatını kaybedecek

Kluge’ye göre Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya’da da “dik bir artış” gözlemlendi. Açıklamalara göre bu bölgelerdeki ölüm sayısında da %11’lik bir artış görüldü.

Ayrıca direktör açıklamalarında, “Aşı ve bilime karşı olan şüphe, krizi yönetmemize engel oluyor ve bizi istikrarlı bir çizgiye ulaşmaktan alıkoyuyor” ifadelerini kullandı.

DSÖ, Avrupa’daki vakaların “endişe verici” olduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

DSÖ, Avrupa genelinde 1 Aralık 2021’e kadar 236.000 kişinin daha hayatını kaybedeceğini düşünüyor, bu yüzden de aşılamanın hızlandırılmasının kritik bir öneme sahip olduğunu vurguluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim