Anlık Bildirim

DSÖ, Avrupa’da artan vakalar sebebiyle aşı çağrısında bulundu: İhtiyacı olanlara aşı gönderilmeli

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa’da yaşanan vaka artışlarından sonra hükümetlere çağrıda bulundu. Uzmanlar, yüksek riskli kişilere yönelik aşılamanın artırılması gerektiğini vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), cuma günü Avrupa’da yaşanan COVID-19 vakaları hakkında açıklamalarda bulundu. DSÖ, riskli insanlara yönelik aşılama çabalarının dünya çapında artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Avrupa'da geçen hafta 2 milyon vaka görüldü Tam Boyutta Gör

 Birleşmiş Milletler sağlık ajansı, geçtiğimiz hafta Avrupa’da yaklaşık iki milyon yeni COVID vakası tespit edildiğini açıklamış, vakalarda ciddi bir artış görüldüğünü duyurmuştu.

DSÖ başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus da bunun ardından yaptığı açıklamalarda gazetecilere şunları söyledi: “Bu, salgın başladığından beri Avrupa’da bir haftada kaydedilen en yüksek vaka sayıları.”

Birçok Avrupa ülkesi takviye aşılar uygulayarak ve yeni kısıtlamalar getirerek vaka artışıyla mücadele etmeye çalışıyor. Ancak DSÖ, bu durumun çözümünün daha farklı bir şekilde olacağını belirtiyor: “Aşıların Avrupa ve diğer kıtalarda ‘ihtiyaç duyan’ insanlara gitmesi hayati bir önem taşıyor”

Tedros Adhanom Ghebreyesus Tam Boyutta Gör

‘Takviye aşıların bir anlamı yok’

Ghebreyesus bu durumla ilgili, “Bu durum kaç kişinin aşılandığı ile ilgili değil. Kimin aşılandığı ile ilgili” ifadelerini kullanırken sözlerine şunları ekledi: “Dünya’da sağlık çalışanları, yaşlılar gibi birçok yüksek risk grubundaki insan aşı olmayı beklerken ‘takviye aşı’ uygulamasına gidilmesinin hiçbir anlamı yok. Her gün düşük gelirli ülkelere uygulan aşılardan altı kat daha fazla takviye aşı uygulanıyor. Bu durumun artık durması gerekiyor.”

DSÖ acil durum direktörü Michael Ryan da yaptığı açıklamalarda, “Yeterli doza erişimi olan zengin ülkelerin bu konuda daha fazla çaba sarf etmesi ve daha hedef odaklı çalışması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Uzmanlara göre aşılanmamış bir kişinin aşılı bir kişiye göre 32 kat daha fazla ölme riski bulunuyor. DSÖ yetkilileri de bu yüzden aşı olmamış insanlara yönelik kampanyaların artırılması gerektiğini vurguluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim