Anlık Bildirim

DSÖ'den hükümetlere çağrı: Omicron'a karşı harekete geçin

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, hükümetlere çağrıda bulunarak Omicron'a karşı tedbirler alınması gerektiğini ifade etti. Ghebreyesus'un çarpıcı açıklamaları haberimizde.

DSÖ'den hükümetlere çağrı: Omicron'a karşı harekete geçin Tam Boyutta Gör

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsün yeni varyantı Omicron varyantı hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Gerekli tedbirler alındığı taktirde Omicron’un küresel kriz haline gelmesinin önlenebileceğini vurguladı.

Hükümetlere çağrı: “Beklemeyin, harekete geçin”

DSÖ’nün Cenevre merkezinde düzenlenen basın toplantısında Ghebreyesus, Omicrron’un şu ana kadar 57 ülkede tespit edildiğini söyledi. Hükümetlere sıkı tedbirlerin alınması için çağrıda bulunarak, "Eğer ülkeler hastaneler doluncaya kadar beklerse, çok geç olacak. Beklemeyin. Şimdi harekete geçin. Her hükümet ve her birey (Covid-19'a karşı) sahip olduğumuz tüm araçları hemen şimdi kullanmalıdır." çağrısı yaptı.

Ghebreyesus, Omicron'un Delta’ya göre daha hafif hastalığa neden olduğuna dair bazı kanıtlar olduğunu belirterek, bu konuda kesin bir hükme varmak için henüz çok erken olduğunun altını çizdi.

Bugün yayımlanan DSÖ’nün haftalık Covid-19 raporuna göre mevcut aşıların Omicron’a karşı etkinliği hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyuluyor ve eldeki aşıların uygulanmaya devam edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, aşı çalışmalarının hızlandırılmasını isteyerek, şunları söyledi:

"Lütfen, mümkünse aşınızı olun. Şu anda Delta'dan hayat kurtarabiliriz. Omicron'un şu anda küresel bir kriz haline gelmesini önleyebiliriz ve diğer varyantların ortaya çıkmasını engelleyebiliriz. Bu virüs değişiyor, ancak ortak kararlılığımız değişmemeli."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5114 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dünya sağlık örgütü, Omicron ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim