Anlık Bildirim

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya çapında sigara kullanımı düşüyor

Salı günü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamalara göre sigara içen insanların sayısı son yıllarda istikrarlı bir şekilde azalarak önemli bir düşüş gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), salı günü yaptığı açıklamalarda son yıllarda dünyada çapında sigara kullanımı ile ilgili yeni veriler paylaştı.

2018'den 2020'ye kadar 20 milyon insan sigarayı bıraktı Tam Boyutta Gör

DSÖ’ye göre son yıllarda sigara içen insan sayısında istikrarlı bir azalma görülerek önemli bir düşüş yaşandı. Ancak DSÖ, bu düşüşün aldatıcı olmaması gerektiğinin, tütün kullanımına karşı olan çabaların devam etmesi gerektiğinin ısrarla altını çizdi.

Yayınlanan rapordaki verilere göre 2020 yılında dünya çapında sigara içen insan sayısı 1.3 milyara gerileyerek son iki yılda 20 milyonluk bir düşüş gösterdi. DSÖ, bu azalmanın 2025 yılına kadar devam edeceğini ve sigara içen sayısının nüfusun %20’sine yani 1.27 milyona kadar düşeceğini öngördüğünü aktardı.

Sigara, her yıl milyonlarca insanı öldürüyor

DSÖ başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus da yaptığı açıklamalarda bu düşüşten memnun olduğunu ancak hâlâ yapılacak çok şeyin olduğunu belirtti. Buna ek olarak da tütün endüstrisinin bu çabalara karşı elinden gelen her şeyi yapacağını, çünkü elde ettikleri ‘devasa kârları’ kaybetmek istemeyeceklerini vurguladı.

Her yıl 10 milyondan fazla insan tütün kullanımından ölüyor Tam Boyutta Gör

DSÖ istatistiklerine göre her yıl 8 milyondan fazla insan tütün kullanımına bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybediyor. 1.2 milyon insan ise pasif içicilik kaynaklı sebeplerden ölüyor.  

Buna ek olarak raporda tütünün insanları yavaş öldürdüğü de belirtildi. Bu yüzden de DSÖ, kullanıcı sayısındaki azalma devam etse de ölüm sayılarında muhtemel bir artış yaşanacağını ifade etti.

Son olarak DSÖ’den Ruediger Krech de yaptığı açıklamalarda birçok ülkenin tütün kullanımına karşı önemli adımlar attığını belirtirken bu başarının devam etmesi ve hedeflere ulaşılması için çabaların devam etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6643 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dünya sağlık örgütü, sigara ve Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim