Anlık Bildirim

Dune 2 gişede beklentilerin üzerinde bir açılış yaptı

Bu hafta vizyona giren Dune 2, tüm dünyada sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Film, gişedeki ilk hafta sonunda elde ettiği hasılatla beklentilerin üzerine çıktı.
Dune 2 gişe rakamlarıyla beklentileri aştı Tam Boyutta Gör
Bu yılın en heyecanla beklenen filmlerinden olan Dune: Part Two, bu hafta sinemaseverlerle buluştu. 1 Mart'ta dünya genelinde vizyona giren film, sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Bu da filmin gişedeki ilk hafta sonunda beklentilerin üzerine çıkmasını sağladı.

Dune 2 vizyona girmeden birkaç hafta önce paylaşılan analizlerde, filmin Kuzey Amerika'da 60-70 milyon bandında bir açılış yapacağı öngörülüyordu. Biletler önsatışa açıldığında seyircinin ilgisinin epey yüksek olduğu görülünce, bu beklentiler 70-75 milyon bandına çekildi. Ancak günün sonunda Dune 2 bunun bile üzerine çıktı. Film, gişedeki ilk hafta sonunda Kuzey Amerika'da 81.5 milyon dolar hasılata ulaştı.

Dune 2, Dünya Genelinde 178.5 Milyon Dolar Hasılat Yaptı

Filmin başarısı Amerika ile sınırlı kalmadı. Kuzey Amerika dışındaki pazarlardan toplam 97 milyon dolar toplayan Dune 2, dünya genelinde 178.5 milyon dolar hasılat yaptı. Öte yandan film, IMAX salonlarına seyirci akını olmasını sağladı. 178.5 milyonluk hasılatın 32.2 milyonluk kısmı IMAX salonlarından geldi.

Dune 2, önümüzdeki hafta Çin ve Japonya gibi önemli pazarlarda vizyona girecek. Bu da filmin ikinci haftasında da kayda değer bir hasılata ulaşmasını sağlayabilir. Öte yandan filmi birden fazla kez sinemada izleyecek ciddi bir kitle olması da filmin gişesini yukarı çekecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında, Dune 2'nin bir başarı hikâyesine dönüşmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu da daha şimdiden hazırlıklarına başlanan Dune: Messiah'ın gerçeğe dönüşmesini kolaylaştıracaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12936 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dune, dune 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim