Anlık Bildirim

Dune 2'nin hasılatı daha şimdiden ilk filmi geçti

Tüm dünyada sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılanan Dune 2, daha vizyona gireli bir hafta olmuşken ilk filmin gişesini geçti. Övgülere boğulan film, 1 milyar dolar barajını zorlayabilir.
Dune 2 gişede ilk filmi solladı Tam Boyutta Gör
2021 yılında sinemaseverlerle buluşan Dune, hem pandemi döneminin etkileri hâlâ hissedilirken vizyona girmiş, hem de gösterime girdiği gün HBO Max'te de yayınlanmıştı. Bu yüzden filmin gişedeki performansı, normal şartlarda sergileyeceğinin çok altında kaldı. Hatta filmin tüm bunlara rağmen 434 milyon dolar hasılat yapması bir başarı olarak kabul edildi. Nitekim Dune 2'yi mümkün kılan da bu başarı oldu.

1 Mart'ta vizyona giren Dune: Part Two, ilk filmin karşılaştığı bu iki önemli handikapla uğraşmak zorunda olmadığı için, gişede ilk filmin çok üstünde bir grafik çiziyor. Öyle ki filmin Kuzey Amerika'daki gişesi daha şimdiden ilk filmin önüne geçti.

Dune 2, Gişede 1 Milyar Doları Zorlayacak Gibi Görünüyor

İlk Dune filmi Kuzey Amerika'da toplam 109 milyon dolar hasılat yapmıştı. Dune. Part Two ise daha vizyondaki sekizinci gününde bu rakama ulaştı. Filmin Kuzey Amerika hasılatı bu sabah itibarıyla 111 milyon dolardaydı. Öte yandan dünya genelinde büyük ilgi gören filmin global hasılatı ise 200 milyon doları aşmış durumda.

190 milyon dolarlık bir prodüksiyon bütçesiyle çekilen Dune 2'nin kâra geçebilmesi için yaklaşık 500 milyon dolar hasılat yapması gerekiyor. Ancak gidişat, Dune 2'nin bu rakamı kolaylıkla aşacağını gösteriyor. Hatta güncel öngörüler filmin 1 milyar dolar barajını zorlayacağı yönünde. Beğeniyle karşılanan film günün sonunda 1 milyar dolar barajının biraz altında kalabilir ama Warner Bros. Discovery'ye sadece gişede bile yüz milyonlarca dolar kazandıracağına şüphe yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12593 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dune, dune 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim