Anlık Bildirim

Dünyada Yılın Otomobili 2020 Ödülleri'nin kazananları belli oldu

Toplamda 5 farklı kategoride ödüllerin verildiği Dünyada Yılın Otomobili 2020 Ödülleri'nde Kia ve Porsche rüzgarı esti. Elektrikli Porsche Taycan iki kategoride birden ödül aldı.

Dünyada Yılın Otomobili 2020 Ödülleri'nin kazananları belli oldu Tam Boyutta Gör

Dünyada Yılın Otomobili 2020 Ödülü için mücadele eden son 3 finalist geçtiğimiz ay belli olmuştu. Büyük ödülün kazananı bugün belli oldu. Bunun yanı sıra diğer dört kategorinin birincileri de açıklandı.

Dünyada Yılın Otomobili 2020 Ödülü’nü kazanan isim Kia Telluride oldu. Koreli üreticinin büyük SUV modeli, topladığı 758 puanla son aşamada Japon rakipleri Mazda3 ve Mazda CX-30’u geride bırakmayı başardı. Mazda3 745 puanda, CX-30 ise 738 puanda kaldı. Tanıtıldığı günden bu yana tasarımıyla dikkat çeken Kia Telluride, bu yıl Kuzey Amerika’da da yılın otomobili seçilmişti.

Elektrikli araç pazarının önemli temsilcilerinden biri olan Porsche Taycan, Dünyada Yılın Otomobili 2020 Ödülleri kapsamındaki iki kategoride ödülleri topladı. Dünyada Yılın Lüks Otomobili ve Dünyada Yılın Performans Otomobili kategorilerinde sırasıyla 846 ve 867 puan toplayan Alman temsilci, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 ve Porsche 718 gibi iddialı rakiplerinden sıyrılmayı başardı.

Dünyada Yılın Şehir Otomobili kategorisinde ise yine Kia’nın yüzü güldü. Elektrikli araç pazarının bir başka temsilcisi olan Kia Soul EV, toplamda 751 puan toplayarak rakipleri karşısında rahat bir galibiyet elde etti. Son etapta yarışan Mini Cooper SE Electric ve Volkswagen T-Cross ise sırasıyla 574 ve 702 puan topladı.

Son olarak, Dünyada Yılın En İyi Tasarımlı Otomobili ödülünün sahibi Mazda3 oldu. Tanıtıldığı günden bu yana tasarımıyla çok konuşulan Mazda3, toplamda 179 puan alarak Porsche Taycan’dan yalnızca 2 puan farkla sıyrıldı. 177 puan alan Taycan, bu ödülü de alsaydı toplamda üç kategorinin kazananı olarak büyük bir başarıya imza atmış olacaktı. Peugeot 208 ise 144 puanda kaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6919 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, dünyada yılın otomobili 2020 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim