Anlık Bildirim

1kilometreye kadar uzatılabilen dünyanın en uzun esnek fiber pili geliştirildi

MIT araştırmacıları, suya ve ateşe karşı dayanıklı giyilebilir elektronik pazarında kullanılabilecek dünyanın en uzun esnek fiber pilini üretti. Prototip, 140 metre uzunluğa sahip.

Dünyanın en uzun esnek fiber pili, 1km'ye kadar uzatılabilir Tam Boyutta Gör

Giyilebilir elektronik endüstrisinde önemli bir yere sahip olan bükülebilen, esnek ve kıyafetlere entegre edilebilen piller üzerindeki araştırmalar her geçen gün artarak devam ediyor. Son olarak Massachusetts Institute of Technology (MIT) araştırmacıları, 140 metre uzunluğunda dünyanın en uzun esnek fiber pilini üretti.

Dünyanın en uzun esnek fiber pili

Esnek ve bükülebilen pil teknolojileri, hem akıllı giysilerin hem de giyilebilir cihazların gelişimi için büyük rol üstleniyor. Yeni pil tasarımları ayrıca katlanabilir cihazlar için de yeni bir yolun başlangıcı anlamına geliyor. Teknolojideki son gelişme ise MIT araştırmacılarından geldi.

MIT bilim insanları, şimdiye kadar ortaya koyulan ışık yayan diyotlar ve fotosensörler gibi çeşitli elektronik bileşenlere sahip tasarımların aksine bu tür cihazlardan tamamen bağımsız olarak çalışabilecek yeni bir fiber pil tasarımlarını açıkladılar. Araştırmacılar, fiber pili ilk etapta 140 metre uzunluğunda üreterek dünyanın en uzun esnek fiber pili unvanını aldılar ancak isteğe bağlı uzunluklarda üretilebileceğini ve hatta 1 km uzunluğa kadar uzatılabileceğini belirttiler.

Araştırma ekibi, geliştirdikleri tasarımın bu alandaki önceki çalışmalara göre en büyük farkının lityum ve diğer materyalleri fiberin içine koruyucu bir dış kaplama ile yerleştirmiş olmaları olarak gösteriyor. Suya dayanıklı olan pil, aynı zamanda ateşe de dayanıklı olması için yeni jel elektrotlar ve bir jel elektrolit içeriyor.

Yalnızca birkaç yüz mikrometre kalınlığa sahip 140 metrelik esnek fiber pilin 123 miliamper saatlik enerji depolama kapasitesine sahip olduğu ve bir akıllı saati veya telefonu şarj edebileceği belirtiliyor. Ekip, patent başvurusunda bulunduğunu ve kullanılan malzemeleri değiştirerek pilin verimliliğini ve güç kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Kaynakça https://newatlas.com/energy/worlds-longest-flexible-fiber-battery/ https://news.mit.edu/2021/fiber-battery-longest-1220 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim