Anlık Bildirim

E-Devlet'e blokzincir tabanlı "dijital kimlik" geliyor

E-Devlet'e güvenli giriş giçin blockchain (blokzincir) tabanlı giriş uygulaması geliyor. Kullanıcılar blokzincir tabanlı dijital kimliği ile e-Devlet'e giriş yapacak.
E-Devlet'e blokzincir tabanlı 'dijital kimlik' geliyor Tam Boyutta Gör
E-Devlet’e yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Gelişen teknolojiler ışığında e-Devlet blockchain (blokzincir) teknolojisine kavuşacak. Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı. Blockchain teknolojisi sayesinde kullanıcıların ve kişisel verilerin güvenliği sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni bir devrim olacağını vurgulayarak blokzincir tabanlı giriş sistemini ve e-Cüzdan uygulamasını duyurdu. Oktay, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“e-Devlet’te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini olan ‘dijital kimliği’ getiriyoruz. e-Cüzdan uygulaması çerçevesinde çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet’e girebilecek. Online e-Devlet’ten offline e-Devlet’e geçişin, yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme doğru evrilerek, ilk adımlarını bugün attığımız bu çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak."

Buna ek olarak 2023’ün ilk çeyreğine “Askerliğim” adında bir hizmet kullanıma sunulacak. Bu hizmet sayesinde yoklama dönemi, celp ve sevk dönem, muvazzaflık dönemi, yedeklik dönemi ve tüm askerlik sürecini kapsayan işlemler Askerlik Şubesi’ne gitmeden e-Devlet üzerinden yapılacak. Bunun yanında Türkiye Noterler Birliği ile yürütülen çalışmalar sonucunda veraset ilanı, e-randevu, e-tespit ve tescilli araç sorgulama hizmetleri uygulamaya alındı.

Dijital TL ile ilk ödeme yapıldı

2022’nin son günlerinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Dijital TL ile ödeme testinin başarıyla yapıldığını açıklamıştı. TCMB, 2023 yılında daha fazla testin yapılacağını da duyurdu. Bu pozitif duyuruların ardından blokzincir tabanlı dijital kimlik için yapılan duyuru da Türkiye'nin dijital dönüşümüne ilişkin daha fazla duyurunun 2023 yılında yapılacağına işaret ediyor olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5946 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
edevlet, Blokzincir ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim