Anlık Bildirim

e-Devlet üzerinden düzenlenen 'çalışma muafiyeti izin belgesi' sayısı açıklandı

Tam kapanma sürecinde çalışma muafiyeti kapsamındaki vatandaşların erişimde güçlük çektiği e-başvuru sistemi üzerinden 3 Mayıs saat 10.00'a dek düzenlenen belge sayısı paylaşıldı.

e-Devlet üzerinden düzenlenen 'çalışma muafiyeti izin belgesi' sayısı açıklandı Tam Boyutta Gör

17 Mayıs'a kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlamasında çalışma muafiyeti kapsamındaki sektör çalışanlarının e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sisteminden 'çalışma muafiyeti izin belgesi' almasi gerekiyor.

e-başvuru sisteminden izin belgesi almaya çalışan vatandaşlar belgeyi alamamaktan yakınırken, İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu sabah (3 Mayıs 2021) itibariyle toplamda 3.948.265 adet çalışma muafiyeti izin belgesi düzenlendiğini aktarıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca, koronavirüs tedbirleri kapsamında 26 Nisan-03 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 66 bin 161 kişiye adli ya da idari işlem uygulandığı belirtildi. Açıklamanın devamındaysa şu ifadelere yer verildi:

"e-Devlet vasıtasıyla e-başvuru üzerinden alınmayan ve manuel olarak doldurulan muafiyet izin belgeleri kontrolü, fedakarca çalışan kolluk kuvvetlerimiz denetlerini yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Hepimizin birbirimize karşı sorumlu olduğu salgınla mücadelede, normalleşme sürecine kadar temizlik, maske ve mesafe olmak üzere diğer tüm kurallara uymayı sürdürmeliyiz."

Çalışma izin belgesi başvurusunda bulunmak için buradaki linkten e-devlet sistemine giriş yaparak İçişleri Bakanlığı'nın e-başvuru sistemine ulaşabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, sistem üzerinden belge oluşturmakta sorun yaşayanlar için bir defaya mahsus ve 2 Mayıs'a kadar geçerli (7 Mayıs saat 24.00'e kadar uzatıldı) olmak üzere görev belgesi formunun manuel olarak doldurularak çalışan ve işyeri/firma yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle düzenlenebileceği belirtilmişti. Bu belgeyi de buraya tıklayarak ulaşacağınız sayfadaki 'görev belgessi formu'nu indirerek elde edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim