Anlık Bildirim

EA, birden fazla EA çalışanının oyunculara binlerce dolar karşılığında FIFA kartı sattığını onayladı

Bildiğiniz gibi FIFA'da FIFA Ultimate Team kartları bulunuyor. Bazı EA çalışanlarının da oyunculara binlerce dolar karşılığında bu kartları sattığı ortaya çıktı. Araştırmalar sürüyor.

EA, birden fazla EA çalışanının oyunculara binlerce dolar karşılığında FIFA kartı sattığını onayladı Tam Boyutta Gör

Dünyanın en popüler oyun serilerinden birisi de şüphesiz FIFA. Her yıl çıkan FIFA oyunlarını milyonlarca insan satın alıyor. Ancak oyunun asıl kâr ettiği kısım, oyunun FIFA Ultimate Team tarafındaki oyuncu kartları. Oyuncular bu kartları alabilmek için çeşitli paketler satın alıp işlerini şansa bırakıyorlar. Uzun bir süredir de bu durumun kumar olup olmadığı tartışılıyor. Geçtiğimiz günlerde de bu kartlar ile ilgili bir olay ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde bir EA çalışanının FIFA Ultimate Team kartlarını oyunculaar binlerce dolar karşılığında sattığı ortaya çıktı. Olayın ardından da Twitter'da "EAGATE" etiketiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı ve olay iyice büyüdü. EA de geçtiğimiz saatlerde bu durumu onayladı.

Şimdilik EA'nin bu olay ile ilgili araştırmaları devam ediyor. Ancak geçtiğimiz saatlerde bir veya birden fazla kişinin oyunculara kart sattığı orataya çıktı. EA, satın alınan tüm kartların silineceğini ve satın alan oyuncuların süresiz bir şekilde engelleneceği açıklandı. 

Kartı satan çalışanlar için de şu anda çalışmalar devam ediyor. Çalışanların kendinin mi yaptığı yoksa hesaplarının ele mi geçirildiği öğrenildiğinde, duruma göre çalışanlar için de yasal süreç başlayacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim