Anlık Bildirim

Super Bomberman R Online - İnceleme: "Çocukluğumuzdaki keyfi hâlâ verebiliyor mu?"

Konami'nin yeni Bomberman oyunu Super Bomberman R Online'a yakından bakıyoruz. Yeni Bomberman oyunu çocukluğumuzdaki keyfi hâlâ verebiliyor mu?

Super Bomberman R Online - İnceleme Tam Boyutta Gör

1990’lı yıllarda ve 2000’lerin başında ülkemizde bildiğiniz gibi bir Atari popülerliği vardı. Her ne kadar o çocukluğumuzun özel oyunlarını oynadığımız konsol Atari olmasa da markanın popülerliği sebebiyle aklımızda öyle kalmıştı. Aslında konsolun adı Nintendo Entertainment System, yani NES konsoluydu. Konsolda onlarca efsaneleşmiş oyun oynadık. Bu oyunlardan biri de şüphesiz Bombarman’dı. Ailemizle, arkadaşlarımızla oynadığımız, büyük rekabet içerisine girdiğimi Bomberman’ın görselini görünce bile direkt hatırlarsınız diye düşünüyorum. Bomberman’ın ardından seriye ait olmayan birçok oyuncu çıktı. Hatta tarayıcı üzerinden bile oynanabilen birçok oyun çıktı. Eğer bir şekilde denk gelemediyseniz oyunu size kısaca şöyle özetleyeyim.

Bir labirent içerisinde siz ve rakipleriniz elinizde bombalarla kalıyorsunuz. Etrafınızdaki duvarları bombalarla yıkarak rakibinize ulaşmaya ve yine bombalarınızla onu da yok etmeye çalışıyorsunuz. Bu süreçte kırdığınız duvarlardan birçok geliştirme ve yeni güçler kazanabiliyordunuz. Bir yerden sonra oyun o kadar hızlanıyor ve tansiyon o kadar yükseliyor ki kendi bombalarınız bile size düşman olmaya başlıyor ve en ufak hatada ölüyorsunuz.

Super Bomberman R Online - İnceleme Tam Boyutta Gör

Bomberman’in ilk oyunu 1985 yılında çıkmıştı. Elbette o zamanki oyunlar ile şimdiki oyunların arasında uçurumlar kadar fark var. Ancak bu tarz rekabetçi oyunların asıl keyifli yeri rekabet kısmı olduğu için yıllar sonra ufak geliştirmelerle bile bu oyunlardan keyif alınabilir. En azından hep böyle düşünmüştüm. Geçtiğimiz günlerde çıkan yeni Bomberman oyunu Super Bomberman R Online da bu düşüncemi test etmek için güzel bir fırsat verdi bana.

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Konami’nin yaptığı Super Bomberman R Online, geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı ve kendisi için kısaca yeni Bomberman oyunu dememiz yeterli olacaktır. Dediğim gibi yeni nesil oynanış tarzına ve grafiklerine de sahip bir oyun. Yeni nesil oynanış tarzı derken aslında oyunun temel mekaniğinin aynı olduğunu belirteyim. Yani yine duvarları yıkıp rakibinizi yok etmeye çalışıyorsunuz. Ancak bu sefer rakibiniz 3 kişi değil 64 kişi. Oyun bir battle royale’e dönüşmüş durumda. Bir labirent içerisinde 4 kişi oynuyor ve zaman dolduğunda bir sonraki bölgeye geçiyorsunuz. Bu süreçte sürekli harita değişiyor ve aynı battle royale oyunlarında olduğu gibi sona kalan kişi oyunu kazanıyor. Yani artık rekabet daha uzun sürüyor. Peki oyun hala aynı keyif verebiliyor mu?

Super Bomberman R Online - İnceleme Tam Boyutta Gör

Kısaca cevaplayayım. Evet oyun hala aynı keyfi veriyor çünkü dediğim gibi keyif veren mekanik hala duruyor. Oyunun hızı, tasarımı ve diğer ana detayları da pek değiştirilmemiş. Bu yüzden çocukluğunuzdaki keyfe yakın bir deneyim sunuyor. Battle royale her ne kadar “Nasıl yani?” gibi bir tepkiye sebep olsa da o da yeterince iyi yedirilmiş oyuna.

Oyunda Quick Match modunda hızlı bir şekilde girip 63 farklı oyuncuya karşı oyunu oynayabiliyorsunuz ya da özel maç oluşturup tanıdıklarınızla kendi yarışınızı oluşturabilirsiniz. Ancak ne yazık ki özel maç modu ücretsiz değil. Tanıdıklarınızla birlikte özel maç oluşturup oyunu bu şekilde oynayabilmek için 18,50 TL’ye satılan Premium Pack’i satın almanız gerekiyor. Bu modun parayla satılması kötü olsa da şöyle bir güzellik var diyebilirim. Bu paketi sadece tek bir kişinin satın alması yetiyor. Yani örneğin 4 kişi özel maç oynamak istiyorsunuz. İçinizden sadece birinin bu paketi satın alması yetiyor. O odayı oluşturuyor ve sizi davet ediyor. Paketin diğer getirileri ise şöyle:

Saldırı Türü

  • Castlevania'dan Simon Belmon Bomber
  • Silent Hill'den Pyramid Head Bomber
  • Metal Gear Solid'den Raiden Bomber

Hız Türü

  • Castlevania'dan Alucard Bomber
  • Gradius'tan Vic Viper Bomber
  • Contra'dan Bill Bomber
  • Contra'dan Lance Bomber
  • Metal Gear Solid'den Naked Snake Bomber
  • Castlevania'dan Richter Bomber

Eşsiz Tür

  • Silent Hill'den Bubble Head Bomber
  • Princess Tomato in the Salad Kingdom'dan Princess Tomato Bomber
  • Pop'n Music'ten Mimi Bomber
  • Pop'n Music'ten Nyami Bomber
  • Silent Hill'den Robbie the Rabbit Bomber

Super Bomberman R Online - İnceleme Tam Boyutta Gör

Buradan da aslında şöyle bir detaya geçeyim. Oyunda artık tek bir karakter değil birbirinden farklı güçleri olan farklı karakterler bulunuyor. Yani artık oynamak istediğiniz karaktere göre oyununuzu şekillendirebilirsiniz. Ya da çeşitli kozmetik eşyalarda karakterinizi özelleştirebilirsiniz. Son olarak bir olumsuzluktan bahsetmek gerekirse oyunun online bağlantıda sorunları olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu durum da kısa süre içerisinde umuyorum ki çözülecektir.

Sonuç olarak toparlamak gerekirse Super Bomberman R Online; PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Stadia ve PC için ücretsiz bir şekilde erişilebilir durumda. Oyunun ücretsiz olması büyük bir artı. Çocukluğunuzdaki Bomberman keyfini en azından kısa bir deneyip çıkabilirsiniz. Ya da arkadaşlarınızla Premium Pack’i satın alarak kendinize yeni bir eğlence yaratabilirsiniz. Ancak sonuçta bu bir inceleme yazısı olduğu için şahsi görüş olarak şunu eklemek isterim: Evet, oyun gerçekten çocukluğumdaki keyfi bana yaşatabildi ama çocukluğumdaki Bomberman keyfine çok da ihtiyacım yokmuş. Yaklaşık 4-5 saatimi keyifli bir şekilde geçirdim ancak sonrasında tekrar oynamak istemedim. Bu bence oyunun bir sorunu değil, Bomberman’ın eskimesinin sorunu diyebilirim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim