Anlık Bildirim

Android 12 ile ekran görüntüleri, Google Fotoğraflar'a otomatik yüklenmeyecek

Birçok Android cihaz sahiplerinin karşılaştığı, ekran görüntülerinin Google Fotoğraflar'a otomatik eklenmesi problemi Android 12 ile çözüme kavuşacak.

Ekran görüntüleri Google Fotoğraflar'a isteğe bağlı yedeklenecek Tam Boyutta Gör

Samsung, Xiaomi, Oppo ve diğer birkaç Android cihazlarında, her ekran görüntüsünün ve ekran kaydının otomatik olarak Google Fotoğraflar'a yedeklenmesi çoğu zaman kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayan bir durumdu. Ortaya çıkarılan bilgilere göre Google, Android 12 ile bu duruma bir çözüm bulacak.

İsteğe bağlı olarak ekran görüntüleri yedeklenebilecek

Fotoğraflarını ve videolarını yedeklemek için Google Fotoğraflar'ı kullanan bazı Android cihaz kullanıcısının ekran görüntüleri de yedekleniyor. Bu durumun altında yatan sebep ise cihazlardaki tüm fotoğraf ve videoların dahili bellekteki DCIM klasöründe depolanıyor olması. Google Fotoğraflar, yedekleme yaparken direkt bu klasörü kullandığı için ekran görüntüleri de otomatik olarak yedekleniyor.

XDA Developers'a göre bu durum Android 12 ile değişecek. Keşfedilen yeni bulgular, kamera ile çekilen fotoğraflar ve videolar DCIM'e kaydedilmeye devam ederken ekran görüntüleri ve ekran kayıtları Resimler klasörünün bir alt klasörü olan Ekran Görüntüleri'nde toplanacak.

Yine de ekran görüntülerini de yedeklemek isteyen kullanıcılar, Google Fotoğraflar uygulamasının Ayarlar bölümünden yedekleme işlemini gerçekleştirebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim