Anlık Bildirim

AMD 7nm Radeon ekran kartını bu yıl piyasaya sürecek

Yüksek performanslı CPU ve GPU üreticisi AMD geçtiğimiz hafta GlobalFoundries ile ortaklığını sonlandırdığını açıklamıştı. Şirket 7nm ekran kartını ise bu yıl piyasaya süreceğini duyurdu.
Geçtiğimiz hafta NVIDIA'nın en son ekran kartlarıyla ilgili çok fazla haber yapılması AMD'yi de harekete geçirmiş durumda. Dev teknoloji üreticisi bu yıl, 7nm üretim sürecine dayanan dünyanın ilk ekran kartını piyasaya süreceğini açıkladı.

AMD, TSMC ile çalışacağını açıkladı

AMD geçtiğimiz günlerde bir diğer ABD merkezli teknoloji şirketi olan GlobalFoundries ile 7nm geliştirme sürecini sona erdirdiğini açıklamış ve artık TSMC ile çalışacağını duyurmuştu. Şirket yeni nesil Zen 2 x86 64 bit çekirdeğe dayanan ilk 7nm işlemcilerinin 2019'da piyasaya sürüleceğini doğruladı.
AMD, bu yıl Haziran ayında gerçekleştirilen Computex fuarındaki etkinliğin dışında, henüz yeni 7nm ekran kartının ayrıntılı özelliklerini ortaya koymuş değil. Ancak GPU'nun, geçen yıl AMD'nin başlattığı Vega mimarisinin geliştirilmiş bir versiyonuna dayandığı biliniyor. Ayrıca yeni ekran kartlarının 7nm üretim sürecine dayanarak, daha yüksek saat hızları, önemli miktarda bellek bant genişliği ve geliştirilmiş güç verimliliği sunması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12213 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon ve
2 etiket daha 7nm Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim