Anlık Bildirim

AMD yeniden yapılanıyor

Bir süre önce lanse ettiği Radeon 300 ve Fury serisi ekran kartları ile pazarda başarılı işlere imza atan AMD, bununla birlikte halen mali sıkıntıları aşabilmiş değil. Radikal kararlar alan şirket büyük bir yeniden yapılanmanın içine girdi. 

Daha önce de dile getirildiği üzere kaynakların verimli kullanımı adına grafik teknolojileri bölümü ayrı bir çalışma grubu haline geliyor. Radeon Technologies Group adındaki bu yeni grup grafik teknolojileri konusunda çalışmalar yapacak ve kar elde etme konusunda çaba sarfedecek. Şirket ayrıca sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi yeni alanlarda liderlik kovalayacak.

Radeon Technologies Group yönetimini Raja Koduri devralacak ve AMD'nin tüm grafik teknolojileri çalışmalarını yakından takip edecek. Koduri yeni grup ile sektörde büyük ses getireceklerine inanıyor. Nvidia'nın yüzde 82 ile lider olduğu bağımsız PC grafik kartı segmentinde Koduri kaybettikleri payı geri kazanma niyetinde. 

Raja Koduri görsel bilişim tecrübesi alanında 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip ve HBM bellek, LiquidVR sanal gerçeklik teknolojisi gibi pek çok projeye katkı sağladı. 2009-2013 yılları arasında Apple'ın grafik mimarisi yönetimini üzerine alan Koduri sonrasında tekrar yuvaya dönmüştü. 

AMD'nin en büyük kan kaybettiği ve yumuşak karnı haline gelen bölümü PC grafik kartı bölümü idi. Radeon Technologies Group olarak grafik bölümünün ayrılması en azından şirketin tamamının bu kan kaybından etkilenmesinin önüne geçecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5820 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim