Anlık Bildirim

AMD yılın üçüncü çeyreğini de zararla kapattı

Son aylarda düzlüğe çıkma adına büyük bir yeniden yapılandırma sürecine giren AMD, önce grafik teknolojilerini yeni bir çalışma grubu altında toplamış ardından da iş gücünün yüzde 5'ini kesmeye karar vermişti. Bununla birlikte firma kan kaybetmeye devam ediyor. 

Uzun süredir mali tablolarda zarar açıklayan AMD, yılın üçüncü çeyreğinde de bu geleneği bozmadı ve faaliyet zararı olarak 158 milyon dolar, net zarar olarak da 197 milyon doları tablolara yazdırdı. Geçen yıl aynı dönemde 1.43 milyar dolar gelir elde eden firma, son çeyrekte ise 1.06 milyar dolara ulaşabildi. 

Bununla birlikte yılın ikinci çeyreğinde elde edilen 942 milyon dolarlık gelirde artış var. Ayrıca 65 milyon dolar eski nesil ekran kartlarının fiyatlarının indirime sokulması nedeniyle harcandı. Bu bakımdan AMD patronu Lisa Su mali tabloları olumlu olarak karşılıyor. 

AMD ayrıca Nantong Fujitsu Microelectronics ile 480 milyon dolarlık bir ortaklığa imza atıyor. Bu ortaklık ile AMD'nin birleştirme-test-etme-işaretleme-paketleme (ATMP) tesisleri ile Nantong Fujitsu Microelectronics'in yariletken birleştirme-test etme (OSAT) tecrübesi biraraya gelecek. Ortaklık kapsamında 5 üretim tesisi ve toplamda 5800 çalışan olacak. Nantong ayrıca AMD'nin tesislerinde öncelik hakkı kazanacak ve bunun için firmaya 371 milyon dolar ödeyecek. AMD bu ortaklık ile test ve ortaklara örnekleme süreçlerinde maliyeti düşürmeyi planlıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3113 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim