Anlık Bildirim

Nvidia'dan entegre sistemlere yönelik GeForce GT 710 ekran kartı

Standart versiyonlara göre daha güçsüz ve daha düşük maliyetli olan entegre grafik kartlarına, Nvidia cephesinden önemli bir katkı geldi. GeForce GT 710, sınıfında oldukça iddialı.
Masaüstü ve sunucu tarafında pek çok farklı çözüm ile tüketicinin karşısına çıkan Nvidia, özel alanlara yönelik de iddialı çözümler sunuyor. Dijital medya ekranlarından sonra, şimdi de entegre sistemler için yeni bir ekran kartı duyuruldu. GeForce GT 710, güçlü ancak düşük maliyetli bir çözüm olarak öne çıkıyor.

GeForce GT 710 modeli önceki Kepler mimarisini temel alıyor. 192 adet CUDA çekirdeğine sahip olan kart, 945MHz taban frekansında çalışıyor. Modelde 2GB DDR3 bellek yer alırken, 64-bit bellek veri yolu ve 14.4GB/s bellek bant genişliği mevcut. Önceki modelde 48 CUDA çekirdeği ve 810MHz taban hızı bulunuyordu. Nvidia, GT 710 modelinin, önceki nesle göre yüzde 70, rakip entegre grafik kartlarına göre 10 kat daha hızlı olduğunu belirtiyor. 


DVI-D, HDMI ve VGA çıkışları ile aynı anda 3 ekrana görüntü yansıtabilen kart, 30Hz seviyesinde 3840x2160 ile 24Hz seviyesinde 4096x2160 piksel çözünürlüklere destek veriyor. Kart ayrıca PureVideo, PhysX, FXAA gibi önemli Nvidia teknolojilerini ve 11. seviyede DirectX 12 desteğini de barındırıyor. Özellikle PureVideo teknolojisi ile, grafik tabanlı işlemler ekran kartına yüklenirken, işlemci kendisini diğer işlemlere yoğunlaştırabiliyor. 

Pasif soğutma sistemi kullanılan kartın eni biraz daha geniş ve 15cm x 7cm ölçülerine sahip. Ayrıca ısıl tasarım gücü 19W seviyelerinde. Ekran kartı 30 Avro seviyesinden satışa sunulacak. Önceki versiyon ülkemizde 150TL civarında alıcı buluyordu. EVGA ise 1GB/2GB bellek, tek/çift slot, aktif/pasif soğutma gibi seçenekler sunan 6 farklı versiyon hazırlamış. Bu tür kartlar daha çok, ev sinema bilgisayarı gibi küçük çaplı çözümlerde kullanılıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim