Anlık Bildirim

Ekşi Sözlük’e bir erişim engeli daha getirildi

Ekşi Sözlük’e Şubat ayında erişim engeli kararı alınmıştı. Sözlük, alan adını “eksisozluk2023” olarak değiştirerek tekrardan yayın hayatına dönmüştü ancak bir süre önce bu siteye de erişim engellendi.
Ekşi Sözlük’e bir erişim engeli daha getirildi Tam Boyutta Gör
Yaklaşık üç ay önce erişime engellenen Ekşi Sözlük’ün kullandığı yeni alan adı ‘eksisozluk2023’, erişime engellendi. 13 Mayıs tarihinde alınan karar kapsamında siteye normal yollarla erişim sağlanamamakta. Peki eksisozluk2023 neden erişime engellendi?

eksisozluk2023 erişime engellendi

Ekşi Sözlük’e bir erişim engeli daha getirildi
Ekşi Sözlük, 21 Şubat 2023 tarihinde erişime engellenmişti ve bu erişim engeli halen sürüyor. Site yetkilileri, erişime engellenen sitenin alan adını bir süre önce eksisozluk2023 alan adına yönlendirmiş ve bu şekilde yayına devam edilmişti. Ancak Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan 13 Mayıs 2023 tarihli ve 2023/4391 sayılı karar nedeniyle eksisozluk2023.com’a millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engelleme kararı alındı.

Halihazırda eksisozluk2023’e normal şartlarla erişim sağlanamamakta. Ancak VPN gibi alternatif seçenekler kullanılarak siteye girebilmek mümkün. Eğer VPN’in ne olduğunu veya nasıl kullanılacağını merak ediyorsanız üstteki ilgili haberimizde detaylara erişim sağlayabilirsiniz.

Kaynakça https://ifade.org.tr/engelliweb/eksi-sozluk-erisime-engellendi-2/ https://internet2.btk.gov.tr/sitesorgu/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4602 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ekşi sözlük, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim