Anlık Bildirim

El Salvador hükümeti, Bitcoin’i kabul etmeyen işletmeleri cezalandıracak

El Salvador, Bitcoin’i resmi para olarak kabul eden ilk ülke olmuştu. Yeni yasa, 7 Eylül günü ülkede yürürlüğe girecek. Yeni haberlere göre de hükümet BTC’yi kabul etmeyen işletmeleri cezalandıracak.

El Salvador, Bitcoin’i (BTC) resmi para olarak ilan etmiş ve bunu yapan ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Ülkede yeni yasanın yürürlüğe girmesine oldukça kısa bir süre kalmışken yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Başkan Nayip Bukele’nin hukuk danışmanı olan Javier Argueta, yeni yaptığı bir açıklamada Bitcoin (BTC) ile işlem yapmayı ve ulusal Chivo cüzdanını kullanmayı reddeden işletmelerin Tüketici Koruma Yasası kapsamında cezalandırılacağını belirtti.

Argueta’nın bu açıklaması, Nayib Bukele’nin Bitcoin’in gönüllü olarak kullanılabileceğini belirten Twitter gönderisine ters düşüyor: “Birisi nakit taşımaya devam etmek, Bitcoin’e dahil olmamak istiyorsa bunu yapmaya devam edebilir.”

Bu çelişki, ülkedeki muhalefet tarafından da eleştirildi. FLMN partisi temsilcisi Anabel Belloso, hükümeti yalan söylemekle suçladı.

El Salvador, Bitcoin’i kabul etmeyen işletmeleri cezalandıracak Tam Boyutta Gör

Vatandaşlar da yasayı istemiyor

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir ankette de El Salvadorlu vatandaşlarının yüzde 70’inin Bitcoin (BTC) yasasını desteklemediği ortaya çıkmıştı. Birçok kurum ve kuruluş da yasalara karşı yapılan protestolara destek vermiş ve yasanın ekonomik zarara yol açacağını belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim