Anlık Bildirim

Volvo CEO'su açıkladı: Elektrikli ve benzinli otomobil fiyatları ne zaman eşitlenecek?

Volvo'nun patronu Jim Rowan katıldığı bir etkinlikte, elektrikli ve benzinli otomobil fiyatlarının ne zaman aynı seviyelere geleceği konusunda düşüncelerini paylaştı.
Elektrikli ve benzinli otomobil fiyatları ne zaman eşitlenecek? Tam Boyutta Gör
Volvo Cars CEO'su Jim Rowan kısa süre önce Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Deneyimli yönetici 2025 yılında elektrikli ve benzinli otomobil fiyatlarının aynı seviyelere geleceğini söyledi. Kendisine göre bu, batarya maliyetini düşürecek yeterli teknolojinin sağlanmasıyla mümkün olacak.

Jim Rowan konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Fiyat paritesine 2025 civarında ulaşacağımızı düşünüyoruz; bu tarihte batarya maliyetini düşürecek yeterli teknoloji olacak. Teknoloji menzili artıracak. Daha az batarya, ancak daha düşük maliyetle daha fazla menzil - oraya ulaşacağız."

Rowan'ın yorumlarından da görülebileceği üzere kendisi genel olarak batarya fiyatlarını düşürmekten bahsetmek yerine, daha az batarya kullanarak elektrikli otomobillerin "menzilini artıran" teknolojiler geliştirmenin değerli olduğunu düşünüyor.

Elektrikli ve benzinli otomobil fiyatları ne zaman eşitlenecek? Tam Boyutta Gör

"İnsanların satın alabileceği fiyatta araç üretmek gerekli"

Volvo'nun patronu ayrıca otomobil üreticilerinin elektrikli otomobil pazarında başarılı olmak için devlet sübvansiyonlarına bel bağlamamaları gerektiğini vurguladı.

Rowan'a göre şirketler, insanların sadece arzu ettikleri değil, aynı zamanda satın almaya güçlerinin yeteceği elektrikli otomobiller üretmenin bir yolunu bulmalı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim