Anlık Bildirim

Elektrikli Volkswagen ID.5 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

ID.4'ün tasarımını coupe benzeri tavan hattıyla birleştiren yeni Volkswagen ID.5, dört tekerlekten çekişli GTX de dahil olmak üzere üç farklı versiyonla satışa sunulacak. 

Elektrikli Volkswagen ID.5 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikler Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Volkswagen'in elektrikli araç ailesi büyümeye devam ediyor. Şimdi de Coupe-SUV tasarıma sahip yeni Volkswagen ID.5 tanıtıldı. Genel olarak ID.4 ile aynı görünüme sahip olan yeni ID.5'in coupe benzeri tavan hattı ve spoyleri fark yaratıyor.

Volkswagen ID.5 özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni Volkswagen ID.5'in GTX dahil farklı versiyonları mevcut. Örneğin arkadan itiş düzenine sahip ID.5 Pro'da 174 beygir güç ve 310 Nm tork üreten elektrik motoru mevcut. Yine arkadan itişli olan ID.5 Pro Performance ise 204 beygir güç ve 310 Nm tork üretiyor. Azami hızı 160 km/s olan modellerin 0-100 km/s hızlanma süreleri ise sırasıyla 10.4 ve 8.4 saniye.

Aileye daha sonra dahil olacak ID.5 GTX ise çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekiş düzenine sahip. Öndeki motor 109 beygir güç ve 162 Nm tork üretirken, arka aks üzerindeki motor da 204 beygir güç ve 310 Nm tork üretiyor. Bu kombinasyon, 30 saniyeye kadar 299 beygir maksimum güç sunuyor. Bu da ID.5 GTX'in 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Bu versiyonun azami hızı da 180 km/s olarak açıklandı.

Elektrikli Volkswagen ID.5 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikler Tam Boyutta Gör

Tüm versiyonlarda 77 kWsa batarya paketi standart. Pro ve Pro Performance versiyonlarında WLTP'ye göre 520 kilometre sürüş menzili vadedilirken, GTX'te bu değer 480 kilometreye düşüyor. AC hızlı şarj istasyonu veya Wallbox'ta 11 kW'a kadar, DC hızlı şarj istasyonlarında ise 135 kW'a kadar şarj hızı mümkün.

Yeni ID.5'in konsolu da ID.4 ile aynı. Küçük bir dijital gösterge ekranı ve merkezinde dokunmatik multimedya ekranının yer aldığı alanda artırılmış gerçeklik destekli head-up display, ambiyans aydınlatması ve sürücüye çeşitli uyarılarda bulunan ID.Light gibi özellikler mevcut. Öte yandan adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı ve onları güncel tutan OTA güncelleme desteği de listede. Arka bölümde 549 litre bagaj hacmi bulunuyor. Arka koltuklar yatırıldığında bu değer 1561 litreye kadar çıkıyor.

Yeni Volkswagen ID.5'in fiyatı ve satışa sunulacağı tarih henüz belli değil. Ancak 2022'nin ilk çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15357 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, Volkswagen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim