Anlık Bildirim

Elektrikli Zeekr 001 FR, tank dönüşü yeteneğini sergiledi

Zeekr 001'in geçtiğimiz Eylül ayında görücüye çıkan performans odaklı FR versiyonu "tank dönüşü" özelliğyle donatılmıştı. Elektrikli otomobilin bu yeteneğini gözler önüne seren bir video yayınlandı.
Elektrikli Zeekr 001 FR, tank dönüşü yeteneğini sergiledi Tam Boyutta Gör
Zeekr 001'in yüksek performanslı FR versiyonu sert zeminde bile "tank dönüşü" yapabilme yeteneğine sahip. Eelktrikli otomobilin bu özelliği yayınlanan bir videoda gözler önüne serildi. Ancak yerde oluşan izlere ve kulak tırmalayan sese bakılırsa dönüş sırasında lastikler belirgin bir şekilde zarar görüyor.

Görüntülerde elektrikli otomobilin kendi ekseni etrafında dönebildiğini görüyoruz. Daha önce bu teknoloji genellikle crossover araçlarda kullanılıyordu. Tank dönüşünü ilk sunan şirketlerden biri olan Rivian, motor ve şasi bileşenlerinin zarar görmemesi için bu özelliğin sert zeminlerde kullanılmaması gerektiğini özellikle belirtmişti.

BYD ve Mercedes de partiye katıldı

Zeekr 001'in Eylül ayı başında tanıtılan performans odaklı FR versiyonu tank dönüşü işleviyle geliyor. Bu modelin toplam 1.265 beygir güç üreten dört bağımsız elektrik motoruyla donatıldığını hatırlatalım. Zeekr 001 FR ayrıca gelişmiş bir gövde kitine ve karbon seramik fren sistemine sahip.

Amerikan Rivian şirketinin yanı sıra Çinli BYD markası da benzer bir özelliği Yangwang U8 süper SUV modeline entegre etti. Ayrıca Mercedes-Benz G-Serisi'nin EQG ismiyle ile pazara girecek elektrikli versiyonu da şirketin G-Turn adını verdiği tank dönüşü özelliğine sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim