Anlık Bildirim

Elon Musk'ın Neuralink projesi gerçek oluyor: İnsanlı deneyler yakında başlayacak

Elon Musk'ın Neuralink projesi ilk insanlı deneylere yakında başlamayı planlıyor. Sağlık alanında büyük bir gelişim sağlaması beklenen yeni teknoloji, kaybedilen vücut işlevselliğini geri getirecek.

Elon Musk'ın Neuralink projesi ilk insanlı deneylere başlıyor Tam Boyutta Gör

Farklı teknolojilere yatırımlarını sürdüren ünlü girişimci Elon Musk'ınbüyük projesi gerçek oluyor. Max Hodak, Elon Musk tarafından kurulan ve hem sağlık hem de metaverse’de kullanılmak amacıyla beyin çipleri geliştiren Neuralink, ilk insanlı deneyler için Fremont California'daki tesiste görev yapmak üzere yeni bir klinik araştırma direktörü arıyor.

Sağlık alanında büyük bir gelişim sağlayabilir

2016 yılında duyurulan Neuralink projesi ile "felçli birinin akıllı bir akıllı telefonu, başparmak kullanan birinden daha hızlı kullanmasını sağlayacağına'' söz veren Musk, yaptığı yeni açıklamada "Bunun, tetraplejikler, kuadriplejikler gibi ciddi omurilik yaralanmaları olan insanlar için, gelecek yıl FDA (Gıda ve İlaç İdaresi) onayını almayı umuyoruz" sözlerini dile getirdi.

Elon Musk'ın açıklamalarına göre yeni beyin implantının insan kafatası ile aynı hizada yerleştirilmesi ve kablosuz olarak şarj edilmesi planlanıyor. Bununla beraber omurilik yaralanması geçiren bir kişinin tam vücut işlevselliğini geri kazandırmayı hedefleyen Neuralink, geçtiğimiz aylarda Pager isimli bir maymunda gerçekleştirilen denemelerin videosunu paylaştı.

Yeni teknoloji hakkında soru işaretleri taşıyan kişiler için projeyi ''hatalı/eksik nöronları devrelerle değiştirmek'' sözleriyle özetleyen Musk, insanlı denemeler başladığında büyük bir ivme kazanacaklarını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5388 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, neuralink ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim