Anlık Bildirim

Elon Musk’ın serveti iki günde 50 milyar dolar azaldı: İşte detaylar

Elon Musk'ın Twitter'dan açtığı anketin etkileri sürüyor. Tesla hisselerindeki düşüşlerle birlikte Elon Musk'ın serveti 48 saat içinde 50 milyar dolar azaldı.    

Elon Musk’ın serveti iki günde 50 milyar dolar azaldı Tam Boyutta Gör

Bloomberg’ün Milyarderler Endeksi’ne göre Tesla CEO’su Elon Musk’ın servetinde sadece 24 saat içerisinde 35 milyar dolarlık düşüş yaşandı. Elon Musk’ın servetine yaşanan 35 milyar dolarlık düşüş aynı zamanda en popüler meme coin Dogecoin’in piyasa değeriyle eşdeğer. 

Geride bıraktığımız günlerde Twitter hesabı üzerinden bir anket yayınlayan Elon Musk, Tesla hisselerinin %10’luk kısmını satacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında TSLA hisselerinde %11.99 oranında düşüş yaşandı. Bu aynı zamanda bu yıl gerçekleşen en büyük gün içi düşüş olarak tarihe geçti.

Geride bıraktığımız günlerde Twitter hesabı üzerinden başlattığı ankette 3,5 milyon kişi oy kullandı. Sonuç olarak katılımcıların büyük bir çoğunluğu Musk’ın Tesla’daki hisselerinin %10’luk kısmını satmasında karar kıldı. Anketin sonuçlanmasıyla birlikte Elon Musk’ın serveti 48 saat içinde 50 milyar dolar azaldı. Bloomberg verilerine göre bu tarihte yaşanan en büyük ikinci düşüş. Öte yandan rekor Amazon eski CEO’su Jeff Bezos, MacKenzie Scott çiftinin elinde.

Bu dev düşüşe rağmen Elon Musk hala dünyanın en zengin ismi unvanını elinde barındırıyor. Servetinde iki günde yaşanan 50 milyarlık düşüşe rağmen rakibi Jeff Bezos ile arasında 87 milyar dolar fark var. Üçüncü sırada ise Fransız moda devi Bernard Arnault yer alıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim