Anlık Bildirim

Emniyet'ten WhatsApp'ta dolandırıcılık uyarısı

EGM'ye bağlı SİBERAY'ın sosyal medya hesaplarından yeni bir dolandırıcılık uyarısı yapıldı. WhatsApp üzerinden iletişime geçerek bilgilerini ele geçiriyorlar.

Emniyet'ten WhatsApp'ta dolandırıcılık uyarısı Tam Boyutta Gör

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı SİBERAY, son zamanlarda WhatsApp üzerinde artan dolandırıcılık hakkında uyarıda bulundu. Kendini Instagram yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılar, kişilerin Instagram hesaplarını ele geçiriyor.

SİBERAY’ın paylaşımına göre hackerlar yabancı bir telefon numarası üzerinden Instagram logolu profil resmiyle mesaj atarak kendilerini Instagram Destek ekibi çalışanı olarak tanıtıyor. Hakkınızda birçok şikayet aldıkları ve hesabınızı doğrulamanız gerektiği söylenerek bir bağlantı yollanıyor. Bu bağlantıya tıklayıp kişisel bilgilerinizi girerseniz Instagram bilgileriniz kötü amaçlı kişilerin eline geçiyor. Instagram yetkilileri sizinle WhatsApp üzerinden iletişime geçmez. İletişime geçtiğinde de Türkçe'yi bu kadar kötü kullanmaz. Söz konusu sohbete baktığımızda dolandırıcı olduğu bariz belli oluyor fakat çok sayıda kişi bu oltaya yakalanmış olacak ki EGM böyle bir paylaşım yapma gereği duydu.

EGM’ye bağlı @SiberayEGM Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Hiçbir sosyal medya platformu sizden WhatsApp yoluyla doğrulama istemez.” denilerek bu tür dolandırıcılara itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim