Anlık Bildirim

Epic Games, Spotify ve bazı uygulama geliştiriciler Apple'a karşı koalisyon oluşturdular

Apple'ın uygulama içi satın alımlar konusundaki tutumuna karşılık olarak Spotify, Epic, Deezer ve MatchGroup gibi uygulama geliştiriciler tepkilerini göstermek için bir koalisyon oluşturdular

Epic Games, Spotify ve bazı uygulama geliştiriciler Apple'a karşı koalisyon oluşturdular Tam Boyutta Gör

Apple'ın App Store'un uygulama içi satın alımlar politikalarına itiraz eden birkaç uygulama geliştiricisi, kendilerini 'uygulama ekosisteminde seçim özgürlüğünü ve adil rekabeti savunmak için sektör lideri şirketler tarafından kurulan bağımsız bir kar amacı gütmeyen kuruluş' olarak tanımlayan Coalition for App Fairness'ı kurdu. Epic Games , Spotify, Deezer ve Tinder'ın geliştiricisi MatchGroup'un  da dahil olduğu koalisyonun toplam kurucu üye sayısı ise 13.

Koalisyonun kurulması için 3 ana sebep gösterildi

Coalition for App Fairness, asıl kurulma amaçlarının üç konuyu ele almak olduğunu söylüyor. Belirtilen bu üç konu: rekabet karşıtı uygulama mağazası politikaları, Apple'ın % 30 komisyonun fazla olması ve tüketiciler için alternatif bir uygulama kaynağı olmaması.

Coalition for App Fairness, internet sitesinde; tüketicilerin tercihlerini korumaya, rekabeti teşvik etmeye ve dünya çapındaki tüm uygulama ve oyun geliştiricileri için eşit bir oyun alanı yaratmaya kendini adamış her büyüklükteki, herhangi bir sektördeki şirketi memnuniyetle koalisyona dahil edeceklerini bildiriyor.

Epic Games, Spotify ve bazı uygulama geliştiriciler Apple'a karşı koalisyon oluşturdular Tam Boyutta Gör

Koalisyon, Apple'ın uygulama komisyonlarından yılda 15 milyar dolar kazandığını iddia ediyor ve %30'luk kesintiyi ödeme sağlayıcılar tarafından alınan maksimum %5'lik kesintiyle karşılaştırıyor.

Epic Games'in CEO'su Tim Sweeney: “Geliştiricilerin temel özgürlükleri saldırı altında. İçerik oluşturucuların uygulama geliştirme ve kullanıcıyla doğrudan iş yapma temel haklarını savunmak için Coalition for App Fairness'a katılıyoruz. Haklarını geri almaya ve bugün uygulama mağazalarında var olan rekabete aykırı davranışlara meydan okumaya hazır herhangi bir şirketin savunucusuyuz." ifadelerinde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4076 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Coalition for App Fairness, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim