Anlık Bildirim

Desteklenmeyen PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz ancak feragatname şartıyla

Bilgisayarınız Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamasa bile yeni nesil işletim sistemini kurabileceksiniz. Ancak bunun için Microsoft'un karşınıza çıkardığı sözleşmeyi kabul etmeniz gerekecek.

Eski PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz: Ancak bir şartla Tam Boyutta Gör

Windows 11'i sistem gereksinimlerini karşılamayan eski bilgisayarına yüklemek isteyenlerin karşısına bir feragatname çıkacak. Kullanıcılar, yeni nesil işletim sistemini kurabilmek için donanım uyumsuzluğundan kaynaklanan olası hasarlardan Microsoft'un sorumlu olmadığını bildiren bir sözleşmeyi kabul etmek zorunda kalacaklar.

Microsoft'un hazırladığı feragatnamede söz konusu bilgisayarın Windows 11'i çalıştırmak için gereken minimum sistem gereksinimlerini karşılamadığı ve bunun da uyumluluk sorunlarına neden olabileceği belirtilmiş. Ayrıca yüklemeye devam edilmesi durumunda bilgisayarın artık güncelleme almayacağı yazıyor.

Eski PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz: Ancak bir şartla Tam Boyutta Gör

Bilgisayarınız garanti dışı kalabilir

Tüm bu uyarılara rağmen Windows 11'in kurulumuna devam edilmesi durumunda bilgisayarın garanti dışı kalabileceği de vurgulanıyor. Windows 11'in Intel Kaby Lake, AMD Zen 1 veya daha eski işlemcileri desteklemediğini hatırlatalım.

Eski PC'nize Windows 11 kurabileceksiniz: Ancak bir şartla Tam Boyutta Gör

Yeni nesil işletim sistemi 8. Nesil Intel Core, Ryzen 2000 ve daha yeni işlemcilerle uyumlu. Windows 11'in 5 Ekim 2021'de piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bilgisayarınızın sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını PC Health Check uygulaması aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23940 kez okundu.
52 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 11 ve Yazılım
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim