Anlık Bildirim

Euro NCAP'ten Renault Zoe'ye 'sıfır', Dacia Spring'e 'bir' yıldız

2013'te Euro NCAP'ten beş yıldız almayı başaran Renault Zoe bu kez duvara tosladı. Kompakt elektrikli model yıldız toplayamazken, Dacia Spring de gösterdiği performansla bir yıldız alabildi.

Elektrikli otomobilleri yoğun olarak görmeye başladığımız Euro NCAP'in bu haftaki konuklarının arasında Renault Zoe ve Dacia Spring vardı. İkilinin çarpışma testlerinden aldığı puanlar üzdü.

Renault Zoe, çarpışma testlerinde yıldız alamadı ve sıfır çeken modeller arasında yer aldı. Kompakt model, yetişkin yolcu korumasında yüzde 43, çocuk yolcu korumasında yüzde 52, zarar görebilecek yol kullanıcıları (yaya, bisikletli vb.) kategorisinde ise yüzde 41 oranında başarı gösterdi. Güvenlik yardımcısı kategorisindeki başarısı ise yüzde 14 seviyesinde kaldı.

Renault Zoe, 2013 yılında çarpışma testlerinden beş yıldızla ayrılmayı başarmıştı. Ancak aradan geçen süreçte güvenlik adına herhangi bir güncelleme almadı. Euro NCAP'in çarpışma testleri ise daha sert hale geldi ve sürüş asistanları önem kazandı. Ayrıca, 2020'deki güncellemeyle birlikte göğüs kafesi ve baş bölgesini koruyan koltuğa monte yan hava yastığının sadece göğüs kafesini koruyan hava yastığıyla değiştirilmesi de tüm yıldızların elinden alınmasında etkili oldu.

Otomatik acil durum freni ve şeritten ayrılma uyarısı gibi sürüş asistan teknolojilerinin standart olarak sunulmaması da Renault Zoe'nin elini zayıflatan detaylar arasında yer aldı.

'Avrupa'nın en ucuz elektrikli otomobili' iddiasıyla piyasaya sürülen Dacia Spring de kötü performans sergiledi ama 1 yıldız almayı başardı. Dacia Spring, yetişkin yolcu korumasında yüzde 49, çocuk yolcu korumasında yüzde 56, zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde yüzde 39, güvenlik yardımcısı kategorisinde ise yüzde 32 oranında başarı gösterdi. 

Dacia Spring'in önden ve yandan çarpma testlerinde sürücünün göğüs bölgesi ve arka yolcunun baş bölgesi için büyük risk oluşturduğu ifade edildi. Kompakt modelin çarpışma testlerindeki vasat performansı ve güvenlik yardımcısı konusundaki zayıf performansı nedeniyle 1 yıldızda kaldığı belirtildi.

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, Zoe ve Spring için "Bu otomobiller standart olarak kayda değer herhangi bir aktif güvenlik sunamamakla birlikte, yolcu koruması da yıllardır gördüğümüz tüm araçlardan daha kötü." açıklamasında bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16543 kez okundu.
22 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
renault, dacia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim