Anlık Bildirim

Samsung açıkladı: Mobil oyunlarda ışın izleme dönemi başlıyor

Mobil oyunlarda gerçek zamanlı ışın izleme ve değişken odak teknolojisi Exynos 2200 yonga seti ile mümkün hale geliyor. Samsung merakla beklenen açıklamayı yaptı.

Exynos 2200 geliyor

Samsung ve AMD ortaklığı mobil dünyada önemli bir dönemi açmaya hazırlanıyor. Exynos 2200 yonga seti sonrasında mobil oyunlarda gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi mümkün hale gelecek. 

Exynos 2200 neler sunacak?

Uzun süredir merakla beklenen Exynos 2200 yonga setinin mobil dünyada çığır açacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Işıkların nesnelere nasıl yansıdığını en doğru şekilde hesaplayan ışın izleme teknolojisi yonganın diğer özelliklerini gölgede bırakmış durumda. 

Cortex-X2, Cortex-A710 gibi en yeni ARM çekirdeklerini kullanacak olan yonga setinde AMD imzalı RDNA 2 grafik birimi yer alıyor. Radeon 6000 serisinin temelinde yer alan RDNA 2 mobil sürümde de iddialı. 

RDNA 2 yongası gerçek zamanlı ışın izleme yanında sahnedeki nesneye göre render yapan değişken odak teknolojisi de sunuyor. Bu iki özellik gerek Qualcomm gerek Apple gibi rakiplere karşı çok önemli bir avantaj sağlayacak. 

Exynos 2200 neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

Samsung’un yeni yongası için oyun geliştiricilerle dirsek teması halinde olduğu sır değil. Firma yeni dönemde ışın izleme destekli oyunların piyasada olacağını belirtiyor. Böylece mobil dünyada ilk kez ışın izleme teknolojisini deneyimleme şansına sahip olacağız. 

Exynos 2200 yongası hem AMD hem de Samsung için önemli bir avantaj olacak. Samsung’un yeni yongasını farklı üreticilere de tedarik edeceğini tahmin etmek zor olmaz. AMD ise Microsoft ile başlayarak özellikle dizüstü tarafında başarılı işler yapabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7382 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, rdna 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim